Lasagne met butternut en spinazie

Véél te lang geleden dat ik nog eens een recept postte… Mijn excuses daarvoor! Hopelijk maak ik het goed met deze overheerlijke hartige lasagne.

Ik gebruikte deze keer volkoren lasagnevellen, die ik bij Albert Heijn vond. Die zijn niet alleen gezonder, maar zorgen ook voor een verzadigder gevoel door de vezels die erin zitten.

 

Lasagne met butternut en spinazie

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 kleine butternutpompoenen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 handenvol verse spinazie
  • 25g margarine
  • 40g tarwebloem
  • 400ml ongezoete sojadrink
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 12 volkoren lasagnevellen
  • 3 el edelgistvlokken
  • 3 el pompoenpitten (eventueel uit de pompoen zelf)

 

Werkwijze

  • Zet een kookpot met een bodem water op het vuur, en voeg de pompoenblokjes toe zodra het water kookt
  • Kook de pompoenblokjes gaar in ongeveer 15 minuten
  • Giet het water af, en pureer de pompoen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Maak ondertussen de bechamelsaus in een andere kookpot: smelt de margarine, roer er de bloem door met een garde, en voeg onder goed roeren de sojadrink beetje per beetje toe aan de roux
  • Laat de bechamelsaus enkele minuten doorkoken, en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Stel de ovenschotel samen: lasagnevellen – pompoenpuree – spinazie – bechamelsaus – lasagnevellen – pompoenpuree
  • Bestrooi met de pompoenpitten en de edelgistvlokken
  • Bak de lasagne zo’n 30 minuten af in de voorverwarmde oven

Lasagne met butternut en spinazie | Julienne

7 Comments

  1. Djuli

    maart 6, 2016 at 18:58

    Mmm dat ziet er heerlijk uit 🙂

    1. admin

      maart 6, 2016 at 19:19

      Dankjewel, Djuli!

  2. gerhilde maakt

    maart 6, 2016 at 20:49

    Volkoren lasagnevellen, dat vind ik interessant. Zijn dat verse of droge?

    1. admin

      maart 7, 2016 at 17:24

      Droge! Staan in het rek bij de andere pasta en de tomatenpassata en zo 🙂

  3. fieke

    maart 7, 2016 at 20:04

    Mmm, lasagne met pompoen én spinazie. Dat kan niet anders dan lekker zijn!

    1. admin

      maart 8, 2016 at 21:06

      Yes! Topcombinatie!

  4. 10 x inspiratie voor het avondeten – Julienne

    mei 12, 2016 at 18:50

    […] eten. Volgens mij was ik een Italiaanse in mijn vorig leven ? of het nu linguini, penne of lasagne is: zolang er pasta aan te pas komt, ben ik van de […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: