Koud bord

Als de zon schijnt, dan krijg ik een onvermijdelijke drang naar barbecues, salades en koude borden! Uit die laatste categorie toverde ik gisteren en vandaag een prachtvoorbeeldje op tafel. Jup, twee dagen aan een stuk, want ik ben altijd zodanig enthousiast dat ik mijn slaatjes in familieporties maak in plaats van een miniversie voor ons tweetjes. Morgen eten we dus nog wat restjes op het werk 😉 maar geen van ons twee die daar mee inzit.

Het is de eerste keer dat ik hier een receptje post zonder precieze hoeveelheden, maar bij salades hoeft dat ook helemaal niet vind ik. Moest je toch ergens in de knoop geraken, geef dan maar een gil!

PS: Mijn man heeft zonet een nieuw logo ontworpen voor Julienne, dus vond ik het ineens ook tijd voor een nieuw achtergrondje. Hopelijk zijn jullie er even enthousiast over als ik…

 

Koud bord

Witlofsalade met appel

Verwijder de kern van enkele stronkjes witlof, en snij in fijne ringen. Ontdoe een appel van het klokhuis en snij in blokjes. Meng met veganaise. Breng op smaak met wat extra peper en zout. Garneer met een handje grofgehakte walnoten.

 

Griekse salade

Laat een blok tofu uitlekken, en marineer met een mengeling van lekkere olijfolie, peper, zout en provençaalse kruiden. Zorg dat de blokjes helemaal omwenteld zijn met de marinade, en laat een kwartiertje intrekken. Meng de tofu’feta’blokjes met komkommerblokjes, gehalveerde kerstomaatjes en ringen rode ui.

 

Aardappelsalade

Schil enkele aardappelen en snij ze in blokjes. Spoel ze af, en kook gaar. Laat afkoelen, en meng met veganaise, gehakte lente-ui en versnipperde peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

 

Tabbouleh

Zet een bodempje couscous onder met kokend water en bedek met een deksel, tot de couscous gaar gestoomd is. Laat afkoelen, en voeg er rozijnen en fijngesneden munt aan toe. Breng op smaak met komijn en koriander.

 

Julienne | Koud bord

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: