Kookboekweek – Vegan Verleiding

Ik kocht Vegan Verleiding tweedehands, en ontving het net voor deze kookboekweek. Ideaal, want ik ben zo stilletjesaan door mijn boekenvoorraad heen aan het geraken met al die voorbije edities!

 

Het kookboek

Vegadutchie is een blog die ik al een tijdje volg, en Jolijns kookboek stond dan ook al even op mijn verlanglijstje.

De cover doet wat ouderwets aan, gelukkig is daar vanbinnen niets van te merken: de foto’s zijn kleurrijk en simpel, maar smakelijk. Er staan ook leuke tekeningen in. De recepten liggen uiteraard in lijn met wat al op de blog staat, dus ik wist wel waar ik mij aan kon verwachten.

Alle recepten zijn vegan (duh, met een titel als Vegan Verleiding) en bijna allemaal ook glutenvrij. Indien dit niet zo is, staat er aangegeven hoe je het toch glutenvrij kan bereiden.

 

De recepten

Op het weekmenu was voorzien om wat meer recepten uit te testen, maar door onvoorziene omstandigheden ben ik op drie blijven hangen. Het ene gerechtje smaakte al beter dan het andere, maar er plakken nog heel wat post-its tussen de pagina’s, dus ik geef het kookboek zeker nog een tweede kans!

Deze raw springrolls vormden de ideale lunch: vullend, zonder zwaar op de maag te liggen. Het simpele pindasausje onder de groentjes maakte het helemaal af!

 

Ook deze boekweitcrème viel in de smaak. Normaal met bosbessen, maar hier met frambozen, omdat die nu eenmaal nog in de diepvries zaten. Op het weken na klaar in een paar minuutjes, dus perfect voor de drukke ochtendspits!

 

En tot slot deze ‘risotto’, ook met boekweit. Die vonden we niet zo lekker… Heel droog, en vrij monotoon van smaak. Het restje pimpte ik de volgende dag met sojaroom en wat extra groentjes tot een lekkerdere lunch.

 

Conclusie

Twee op drie dus. Niet slecht, en met een herkansing komt dat vast helemaal in orde! Het feit dat bijna alles glutenvrij is, vind ik ook wel eens fijn: leuk om eens af te wisselen met andere granen en ingrediënten!

3 Comments

 1. Florentine

  februari 13, 2017 at 15:49

  Wat een heerlijke recepten <3
  Super leuke blog heb je! Liefs, Florentine

  1. Julienne

   februari 14, 2017 at 06:36

   Dankjewel, Florentine!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: