Kookboekweek – Veg!

Een nieuwe maand, een nieuwe kookboekweek! Dit keer koos ik voor het prachtige kookboek Veg! van Hugh Fearnley Whittingstall. Zijn stijl lijkt wel wat op die van Yotam Ottolenghi, zowel qua recepten als qua food styling en foto’s.

Het boek is niet volledig plantaardig, maar de meeste recepten zijn makkelijk aanpasbaar. Toch spelen groenten overal de hoofdrol, en dat is volledig mijn ding! Hoewel ik het kookboek al een hele tijd heb, gebruikte ik het nog niet zo vaak… Hoog tijd voor een kookboekweek dus!

Veg! heeft trouwens een hele handige receptenindex waar je ook op ingrediënt kan zoeken, ideaal dus voor mensen met een moestuin of groentepakket. Zelf gebruik ik het boek om die reden heel graag.

Ik maakte maar 4 gerechtjes klaar omdat we een drukke week hadden, en enkele keren op verplaatsing aten. Kijk je mee naar wat ik op tafel toverde?

 

Maandag

image

Jeroen had wat last van zijn maag, dus aten we gewoon soep met zelfgemaakt pompoenbrood. Inderdaad, die pompoen is nog steeds niet op!

Dit erwtensoepje was snel klaar, en verrassend omdat er peterselie wordt gebruikt in plaats van de klassieke erwt-munt combinatie. Deze soep komt zeker nog op tafel!

 

Dinsdag

image

Deze champignonrisoniotto was heel lekker, maar iets minder risotto-achtig dan ik verwacht had… Omdat je de risoni apart kookt heb je niet  die typische samenhang en smeuïgheid van een risotto op basis van rijst. Toch was het een lekker herfstig gerechtje, de tijm was een leuke toevoeging.

 

Woensdag

image

Ik gebruikte de laatste rode bietjes uit onze tuin voor dit zalige bordje. Niet veel werk, aangezien de oven alle arbeid verricht, en toch zo lekker! Dit recept onthoud ik zeker voor de bietjes van volgend jaar!

 

Zondag

image

Het laatste gerechtje van deze week, deze Noord-Afrikaanse stoofpot met -alwéér- pompoen. Met veel verrassende kruiden zoals kaneel, kurkuma en saffraan. En goed vullend, aangezien er zowel kikkererwten als rode linzen inzitten. Opnieuw een toppertje! En we kunnen er nog even van eten, want ik maakte een hele cocotte vol 😉

 

Update

Ondertussen deden alweer heel wat mensen mee met #kookboekweek.

 • Zo kookte Kelly van Ma Vie en Vert uit het Oh She Glows kookboek
 • Ging Leen van How About Healthy Pascale Naessens achterna met gerechtjes uit Puur Eten 2
 • Koos Fieke van Fiekefatjerietjes voor het schattige kookboekje Vegan
 • En ging Kelly van Kellysteenlandt.com aan de slag met Thursday Dinners

Ook op Facebook, Twitter en Instagram vind je onder de hashtag #kookboekweek volop inspiratie, onder andere van dames zonder blog. Zo fijn, jullie enthousiasme!

 

7 Comments

 1. fieke

  oktober 25, 2015 at 19:12

  Mmmm, vooral dat laatste ziet er lekker uit! De rest uiteraard ook, maar als ik nu kon kiezen zou ik een kommetje van die stoofpot willen :-).
  Leuke foto’s ook!

  1. admin

   oktober 25, 2015 at 19:20

   Dankjewel! Ja, de stoofpot was heerlijk, zo blij dat we er nog van gaan kunnen eten morgen 😀

    1. admin

     oktober 26, 2015 at 18:25

     We hebben er vandaag nog eens van genoten, én er zitten nog enkele porties in de diepvries. Zal nog van pas komen dit najaar!

 2. Kelly

  oktober 27, 2015 at 20:24

  Leuke foto’s! Het laatste receptje ziet er overheerlijk uit!

  1. admin

   oktober 27, 2015 at 21:05

   Bedankt, Kelly! Dat was het ook!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: