Kookboekweek – Oh She Glows Every Day

Twee jaar geleden deed ik al eens van #kookboekweek met het eerste kookboek van Angela Liddon, The Oh She Glows Cookbook. Ik was er zo lyrisch over dat ik geen moment twijfelde om haar tweede boek ook te kopen.

Het kookboek

Opnieuw simpele maar toch speciale receptjes, die from scratch gemaakt worden met verse, ‘echte’ ingrediënten. Ik had absoluut geen moeite om een volledig weekmenu te vullen, maar door tijdsgebrek zijn er een paar geplande recepten jammer genoeg weggevallen. Die maak ik later zeker nog eens!

Ook enkele ontbijtjes en zoetigheden ga ik later nog eens uitproberen, want die zien er om het lekkerst uit…

De recepten

En ja hoor, Angela lost de hoge verwachtingen zonder problemen in! Ik neem jullie even mee door ons weekmenu:

Het eerste gerecht dat ik klaarmaakte, was de Thai Crunch Salad, met gemarineerde tofu en een zaaaalig sausje op basis van amandelpasta. Hier hebben we echt keihard van genoten.

Ook gerecht nummer twee lokte instant liefde uit: deze chili cheese nachos zijn echt to die for! Vooral de kaassaus was een dikke hit. We hebben net niet gevochten om te beslissen wie de volgende dag de restjes mee mocht nemen naar het werk als lunch 😉

En ons laatste avondmaal: deze crowd pleasing caesar salad, die zijn naam meer dan waarmaakt. Wegens tijdsgebrek roosterde ik de kikkererwten niet, dat zou nóg lekkerder zijn denk ik! Binnenkort eens van vergelijkende studie doen!

 

Conclusie

Opnieuw een dikke hit, dit tweede kookboek! Wat ik nog allemaal wil klaarmaken? Vooral de basisrecepten die in een apart hoofdstukje achteraan staan. Na de zalige sausjes & dressings die we deze week aten, ben ik héél benieuwd naar haar andere receptjes voor sauzen!

6 Comments

 1. Anna Helena

  april 1, 2018 at 09:06

  Ik heb nog bonnen liggen voor kookboeken… misschien dat het deze wordt 🙂

  1. Julienne

   april 4, 2018 at 06:45

   Altijd leuk hé, boekenbonnen ? ik zag trouwens dat er op iloveeco.be ook net een review is verschenen! Misschien kan die je helemaal over de streep trekken…

 2. Evi

  april 4, 2018 at 12:09

  Wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik realiseerde me dat ik dit boek ook nog in de kast heb staan & heb het meteen geselecteerd voor mijn volgende kookboekweek 🙂

 3. fieke

  april 4, 2018 at 13:27

  Ooooooh, Angela Liddon! Zo veel hartjes!
  En zo leuk dat je ook nog altijd meedoet aan kookboekweek! 🙂

 4. Le petit requin

  april 16, 2018 at 23:23

  Mmm, die Thai crunch salad ziet er superlekker uit! ?
  Mooie foto’s ook!

  1. Julienne

   mei 8, 2018 at 19:28

   Dankjewel, Haaike! Was inderdaad héérlijk!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: