Kookboekweek – Kickstart
Ik kocht Lisa’s tweede boek Kickstart een tijdje geleden, en schreef er al een review over voor EVA. Een kookboekweek kon dus niet lang uitblijven š Benieuwd naar welke kookboeken ook al de revue passeerden? Hier vind je ze allemaal terug.
Het kookboek
Kickstart valt uiteen in twee delen. In het eerste luik van het boek geeft Lisa praktische tips en tricks over een gezonde eet- en leefstijl. Ze geeft je zelfs opdrachtjes om meteen verandering te brengen in je eet- en beweeggewoontes. Wat gezonde voeding nu precies is, hoe het zit met die bloedsuikerspiegel en zelfs hoe je stress kan aanpakken (want ja, stress heeft invloed op je eetpatroon), alles is heel duidelijk en no nonsense uitgelegd. Je voelt dat Lisa de wetenschappelijke kennis heeft om alles goed te onderbouwen. Je vindt hier zeker geen crashdiëten of eenzijdige eetpatronen terug, wel praktische handvaten voor een gezonde(re) levensstijl.
In het tweede luik van het boek vind je 65 plantaardige recepten terug. Net als in De Vegarevolutie (Lisa’s eerste boek) zijn het simpele en eenvoudig te bereiden gerechten die er heel kleurrijk uitzien. En alles is 100% plantaardig.
De recepten
Amai, wat hebben we weer lekker gegeten deze week! Beginnen deden we met deze pizza met champignonpuree, knoflook en tijm (p. 150). De bodem vond ik niet de beste die ik al gegeten/gemaakt heb, maar de topping was wel heel lekker! Eens iets anders dan altijd maar tomatenpuree.
De dag erna aten we dezeĀ simpele en snelle BBQ salade (p. 120). Lekker fris, ideaal voor het warme weer.
Die zelfde dag gingen we naar een benefiet ten voordele van Kat Zoekt Thuis. Ik besloot ook iets uit Kickstart te bakken, en dat werd dit heerlijke pindakaas-bananenbrood (p. 186). Dit ga ik sowieso nog maken, wat een Ā zaligeĀ combinatie!
Aangezien het de hele week warm bleef, maakte ik veel koude gerechtjes, waaronder ook deze pittige noedels met mango en paprika (p. 104). Weer een toppertje! De mango en paprika pasten verrassend goed bij elkaar, ga ik zeker onthouden.
Ook op het menu: deze pitta met witte bonen en rucolahummus. Ik had een beetje teveel zout bij de hummus gedaan, dus dit was niet mijn favoriete gerechtje van de week, maar al bij al was het wel lekker.
En last but not least: de intussen befaamde romige lasagnesoep. Ik zag het recept passeren tijdens een Donderdag Veggiedag nieuwsbrief, en kreeg toen al het water in de mond. Zeker weten dat dit ook aan bod ging komen dus! En het was even lekker als het eruit ziet, jawel.
Conclusie
Heb je interesse in een gezond(er) eet- en leefpatroon? Dan is dit echt een boek voor jou! Zowel de theorie, praktische tips als recepten zijn de moeite waard. Lisa heeft zichzelf weer overtroffen!
Selma
juni 12, 2016 at 20:14Ik ben ook echt fan van dit boek. Vooral het informatieve deel vind ik echt top! Zo duidelijk, nuchter maar toch ook prettig leesbaar geschreven!
Julienne
juni 15, 2016 at 16:03Ja hĆ©, ik ben ook Lisa-lover van het eerste uur š
Le petit requin
juni 16, 2016 at 13:07Lasagnesoep?! Klinkt intrigerend en ziet er lekker uit, dus alleen al daarvoor zou ik dit boek nu al wel eens willen uitproberen š
Wij aten vorige week noedels met mango en aubergine uit Plenty en ik was heel aangenaam verrast hoe goed dat bij elkaar paste! Die mango met paprika klinkt dus ook wel als iets om zeker eens uit te proberen.
Julienne
juni 17, 2016 at 06:41Haha, ja, Jeroen was ook helemaal gefascineerd door die naam š
mango en aubergine klinkt inderdaad wel als een toffe combo, zou ik ook niet meteen aan elkaar linken maar kan niet slecht zijn!
#kookboekweek | januari 2017 | Veggie voor starters | Fiekefatjerietjes
december 8, 2017 at 18:55[…] van #kookboekweek doen, en volgende boeken passeerden bij haar de revue: Een nieuwe kijk op eten, Kickstart, Goed eten, 30 minuten vegetarisch, Groente uit zee, The Green Kitchen TravelsĀ en Fuck Yeah […]