Kookboekweek – Julie Natuurlijk

Een beetje een speciale kookboekweek deze keer, want Kerstmis viel er zomaar midden in… Toch maakte dat voor ons niet zoveel uit, want wij vierden dit jaar gezellig met z’n tweetjes (of drietjes als je Lua meetelt 😉 ). Pas dit weekend stonden er twee familiefeesten op het programma.

 

 

Het kookboek

Ik koos deze maand voor Julie Natuurlijk, het eerste kookboek van Julie Vandekerckhove, de blogster achter Julie’s Lifestyle. Je kent haar misschien ook van haar vegan en raw merk All Good, dat bv. verkrijgbaar is bij OHNE: boekweitgranola, repen op basis van noten en gedroogd fruit, …

Het kookboek heb ik al eventjes, sinds Fair Festival om precies te zijn, maar ik maakte er tot nu toe nog niets uit. Een perfect slachtoffer voor kookboekweek dus!

Mijn eerste indruk was meteen heel positief: lichte en sfeervolle foto’s, een cleane lay-out, toffe en afwisselende recepten, … Ook niet alle recepten zijn raw, wat ik leuk vind, omdat je hierdoor veel meer variatie hebt, en dit boek ook perfect te gebruiken is in de winter.

image

 

De recepten

Het eerste recept dat ik uitkoos, was de geroosterde groentensalade met linzen en rozemarijnvinaigrette (p. 102). Ik gebruikte wel andere groenten dan in het recept, namelijk pastinaak en koolrabi, enerzijds omdat ik die nog had liggen en anderzijds omdat de groenten uit het recept momenteel niet echt in seizoen zijn.

Een geslaagd gerechtje. Vooral de rozemarijnvinaigrette vonden wij heel lekker, deze onthoud ik zeker voor een volgende keer dat er geroosterde groenten op tafel komen!

image

 

Deze maand besloot ik om ook 2 drankjes klaar te maken, kwestie van mijn dagelijkse namiddagkoffie eens door iets anders te vervangen. Woensdag maakte ik de energieshake met cacao (p.54), donderdag de romige chai latte (p.56). In die laatste deed ik wel een shotje koffie, kwestie van de latte iets meer pit te geven. Beide drankjes vielen heel goed in de smaak!

image image

 

Op kerstavond aten we, na een uitgebreide aperitief met allerlei hapjes, deze simpele maar heel lekkere salade: Oosterse wortelsalade met kerriesaus (p.78).

Ook dit gerecht was een toppertje! Het sausje was licht zurig en kruidig, en vulde de salade perfect aan. De portie was wel vrij groot, dus de dag erna hebben we er nog eens van kunnen eten.

image

Om de kookboekweek met glans af te werken, maakte ik nog deze limoenmousse met vijgencumble (p.184) als dessert op Kerstdag. Een heerlijk frisse afsluiter die niet te zwaar op de maag valt, ideaal voor tijdens de feestdagen dus!

image

 

 

Conclusie

De recepten die ik al maakte uit Julie Natuurlijk, zijn allemaal héél goed meegevallen. Er staan nog heel wat aanlokkelijke gerechtjes in, dus dit kookboek komt binnenkort (al zal het eerder in het voorjaar of de zomer) de kast nog eens uit! Maar dan schaf ik me eerst wel nog een spiralizer aan, zodat ik al die heerlijke rauwe courgetti in no time kan klaarmaken!

 

Doe jij al mee met #kookboekweek? Gebruik dan zeker de hashtag op Facebook, Instagram of Twitter. Fieke en ik vinden het superleuk om te zien welk kookboek jullie uit de kast redden!

 

11 Comments

 1. fieke

  december 27, 2015 at 20:12

  Mmm, die salade ziet er heerlijk uit!
  Mijn kookboekweek voor december moet er nog aan komen, maar ‘t is hier al druk geweest. Ik heb ‘Plenty’ uit de kast gehaald en ‘t zal een oudejaarsavondmenu uit dat boek worden 🙂

  1. admin

   december 28, 2015 at 13:53

   Dat wordt sowieso een topmenu dan! Zoveel liefde voor Plenty!

 2. Tine

  december 28, 2015 at 12:52

  Zien er heel leuke receptjes uit!! Ik krijg meer en meer zin om ook eens een kookboekenweek te proberen…

  1. admin

   december 28, 2015 at 13:53

   Zeker eens doen, Tine! Ik kan het iedereen aanraden 🙂

 3. Hilde

  december 28, 2015 at 15:48

  Dat ziet er hier allemaal erg lekker uit Silke. Ik heb dit kookboek hier toevallig ook staan, geleend uit de bibliotheek (heb het wel moeten reserveren want is meestal uitgeleend). Dus was wàt blij dat ik het hier zag verschijnen rond #Kookboekweek. Rozemarijn is zo’n kruid dat ik graag gebruik, ook op gebakken patatjes bijvoorbeeld.

  1. admin

   december 28, 2015 at 16:24

   Ik ben benieuwd wat jij ervan zult vinden!

   Rozemarijn is inderdaad ook een topper hier in huis! Heb 2 grote planten staan in de tuin dus ik kan hem zelfs vers plukken.

 4. #kookboekweek | december 2015 | Fiekefatjerietjes

  januari 4, 2016 at 06:38

  […] Silke koos voor ‘Julie Natuurlijk’, een boek waar ik nu heel benieuwd naar geworden ben! […]

 5. Carolien - On a Healthy Adventure

  januari 6, 2016 at 10:16

  Top boek van Julie! De receptjes die ik al heb geprobeerd zijn heerlijk 🙂
  Een spiralizer is een aanrader, één van mijn beste aankoop van 2015.

  1. admin

   januari 6, 2016 at 18:56

   Ik heb er eentje als kerstcadeautje voor mezelf gekocht 😉 maar het is er nog niet van gekomen om hem te testen… Ben heel benieuwd!

 6. Le petit requin

  januari 7, 2016 at 12:30

  Hmm, ondanks dat ik net geluncht heb, krijg ik weeral honger bij het zien van deze foto’s.
  Die rozemarijnvinegraitte vind ik heel intrigerend 🙂 En ook: mooie houten kom waarin je de salade presenteert!

  1. admin

   januari 7, 2016 at 20:17

   Dankjewel, Haaike! De kom is er eentje van IKEA en wordt hier veelvuldig gebruikt 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: