Kookboekweek – The Green Kitchen Travels

Vorige week was ik ein-de-lijk nog eens in de bibliotheek, en werd daar aangenaam verrast door het ruime aanbod aan veggie en zelfs vegan kookboeken. The Green Kitchen Travels sprong me meteen in het oog, omdat die al een tijdje op mijn verlanglijstje staat. Bij deze heb ik dus al een voorproefje gehad van de leuke recepten!

 

Het kookboek

Kleurrijke foto’s, leuke anekdotes en heel gevarieerde recepten: dat viel me meteen op. David Frenkiel en Luise Vindahl stelden dit kookboek samen met gerechtjes uit de hele wereld, die ze leerden kennen op één van hun vele reizen. Veel exotische dingen dus, maar even goed vrij klassieke dingen zoals havermout of chocoladetaart.

Een leuke extra is dat er ook echt reisfoto’s instaan, geeft meteen een vrolijk zomers gevoel!

Kleine kanttekening: het boek is niet 100% vegan. Er staan bij de paar recepten met ei of melk wel bijna altijd tips bij om indien nodig te veganizen.

 

De recepten

Als avant-première maakte ik de chocolade-bonenchili met walnoten klaar voor een familie-etentje, maar door de gezelligheid vergat ik om een foto te maken, foei! De chocolade smaakte goed door, maar was niet overheersend. Echt origineel! Ook de walnoten als alternatief voor gehakt vond ik een hele leuke toevoeging.

Ik maakte daarnaast ook 2 ontbijtjes uit het boek, namelijk amarantpap met gebakken appeltjes, en chiapudding met frambozencoulis en kiwi. Allebei héél lekker: dit worden staples op mijn ontbijtmenu. Je kan beide gerechtjes vooraf klaar maken (bij de chiapudding moét dit zelfs), dus de ochtendspits is dan lekker stressvrij.

img_0438 img_0449

 

Vervolgens maakte ik ook nog een leuk hoofdgerecht klaar: geroerbakte rode rijst. Ik paste het recept een beetje aan aan mijn voorraad, maar het geheel werd superlekker! Gelukkig had ik een extra grote portie klaargemaakt, zodat ik de volgende dag nog wat kon meenemen als lunch.

img_0444

 

En tot slot nog een tussendoortje: snelle citroenrepen. Deze ga ik ook zeker nog opnieuw maken! Inderdaad, zoals de naam belooft, heel snel klaar, en met maar 3 ingrediënten die ik (bijna) altijd in huis heb. Een aanrader!

img_0439

 

Conclusie

Een heel fijn kookboek met een grote variatie aan recepten. Door de kleurrijke foto’s van zowel de gerechten als vakantietafereeltjes word je er ook nog instant vrolijk van. Deze blijft dus zeker op mijn verlanglijstje staan!

3 Comments

 1. Le petit requin

  december 6, 2016 at 19:38

  Mmm, ziet er lekker uit!
  Ik heb daarnet kiwi’s gekocht, dus ik ga meteen eens chiapudding maken voor morgenochtend 🙂

  1. Julienne

   december 7, 2016 at 13:06

   Super, ik hoop dat het gesmaakt heeft!

 2. #kookboekweek | januari 2017 | Veggie voor starters | Fiekefatjerietjes

  januari 29, 2017 at 13:01

  […] de revue: Een nieuwe kijk op eten, Kickstart, Goed eten, 30 minuten vegetarisch, Groente uit zee, The Green Kitchen Travels en Fuck Yeah […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: