Kookboekweek – Fuck Yeah Vegan

De eerste kookboekweek van 2017! In het weekmenu verklapte ik al wat we zouden eten, dus de trouwe Juliennelezers hebben eigenlijk al een voorproefje van Fuck Yeah Vegan gehad…

 

Het kookboek

Fuck Yeah Vegan is het zelf uitgegeven kookboek van Fay De Vlieghere van de blog The Veggie Snack Shack. Het is prachtig vormgegeven: donkere, sfeervolle foto’s en een knappe lay-out. De recepten zijn simpel maar origineel, en zien er stuk voor stuk heerlijk uit!

Zoals de titel aangeeft, is het kookboek 100% vegan. Fuck yeah!

 

De recepten

Het eerste receptje werd deze gezouten karamelsmoothie. Voor mijn smaak iets te zoet (ik ben groene smoothies gewoon), maar Jeroen vond hem héérlijk.

IMG_0680

 

Ook deze pasta pesto rosso viel in de smaak. Ik voegde er nog een restje gegrillde groentjes aan toe.

IMG_0685

Ook de keuze voor deze butternutrisotto was snel gemaakt. Het recept uit het boek is vrij traditioneel, maar op Fay’s blog staat er een iets gewaagdere variant, die probeer ik later zeker ook nog eens uit!

IMG_0565

Afsluiten deden we met deze gado gado. Ik verwerkte er een restje van de risotto in, dus dit gerechtje stond in 1-2-3 op tafel. Onthoud ik zeker voor als we nog eens een restje rijst overhebben!

IMG_0577

 

Conclusie

Een heel fijn, verfrissend kookboek! De receptjes zijn simpel en snel klaar (helemaal mijn ding dus!) maar toch origineel. Ook overtuigd? Je kan Fuck Yeah Vegan aankopen via de Etsy webshop van Fay.

De laatste tijd deden weer heel wat mensen mee aan #kookboekweek! Kelly kookte bijvoorbeeld een week lang uit Veggie/Vlees, Mien koos voor Vandaag Veggie, Sara ontdekte Deliciously Ella Every Day, en Fieke pikte enkele leuke receptjes uit Veggie voor Starters.

 

2 Comments

 1. fieke

  januari 15, 2017 at 19:48

  Yay! Ik heb hier ook een klein boekje van Fay, maar heb er nog niets uit gekookt. Misschien toch voor een volgende kookboekweek! Mijn verslag van de eerste editie van 2017 komt er binnenkort aan. Ik heb de zin voor het keuken een beetje teruggevonden 🙂

  1. Julienne

   januari 18, 2017 at 17:48

   Ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: