Kookboekweek – Een nieuwe manier van koken

Ik kookte deze week uit het tweede kookboek van Anna Jones, ‘Een nieuwe manier van koken’. Zoals verwacht vond ik het opnieuw een toppertje, al heb ik toch nog steeds een lichte voorkeur voor ‘Een nieuwe kijk op eten’. Het kookboekweek-verslag daarvan vind je hier terug.

 

Het boek

Wat ik over boek 1 schreef, kan ik hier eigenlijk bijna kopiëren en plakken 😉 no nonsense, simpele / snelle / superlekkere gerechtjes, en prachtige foto’s. Het leuke aan dit boek is dat de gerechtjes staan opgesplitst aan de hand van de bereidingstijd: als het snel moet gaan op een weekavond, kijk je in één van de eerste hoofdstukken, als je op zondagmiddag wat meer tijd hebt, blader je door naar de iets uitgebreidere recepten.

 

De recepten

Alles is veggie, maar niet alles is vegan. Gelukkig staan er opnieuw heel wat tips bij om dierlijke ingrediënten te vervangen.

Ik koos voor enkele hoofdgerechten, en probeerde ook eens Anna’s versie van havermout uit.

We begonnen met geroosterde broccoli, komkommernoedels en pindasaus (p.93). Damn, wat was dat lekker! Met mijn fancy spiralizer maakte in enkele minuten prachtige komkommerspaghetti terwijl de broccoli in de oven stond te roosteren. Nog wat frisse limoen en knapperige pinda’s erbij: perfect!

De dag erna had ik weinig tijd én zin om te koken, dus ik vervroegde deze pasta met eenvoudige tomatensaus (p.196) een paar dagen. Niet zo speciaal, maar wél lekker.

De noedelsalade met citroengras, pinda’s en kruiden (p.63) viel ook heel erg in de smaak. Ik voegde er wel nog een à l’improviste dressingske aan toe op basis van sesamolie, rijstazijn en sriracha.

Het Noord-Europese haverontbijt (p.292) was op zich ook heel klassiek, maar ik vond de toppings erbij wel heel lekker en goed passend: hennepzaad, rozijntjes, peer, dadel en amandelpasta. Yummy!

 

Conclusie

Een mooie aanvulling op mijn kookboekencollectie! Er staan nog heel wat gerechtjes in die ik wil uitproberen, dus er zal nog geregeld een Anna Joneske op tafel komen 😉

9 Comments

  1. Anna Helena

    mei 18, 2017 at 11:12

    In dat eerste receptje heb ik wel zin!

    1. Julienne

      mei 23, 2017 at 18:00

      Echt heerlijk, en verrassend snel klaar 🙂

  2. lies

    mei 20, 2017 at 21:01

    oooooh zo’n boek kan ik ook wel gebruiken!

    1. Julienne

      mei 23, 2017 at 17:59

      een aanrader!

  3. fieke

    mei 24, 2017 at 08:43

    Die eerste noedels, njum! Dat boek staat ook nog op mijn wishlist, en nu komt het een beetje hoger op het lijstje. Hoera voor kookboekweken! (Mijn update komt er straks aan, ook een topper!)

    1. Julienne

      mei 27, 2017 at 14:22

      Ik kan het je alleen maar aanbevelen 😉

  4. Ann Welvaert

    juli 4, 2017 at 09:28

    Ik ben wel fan van haar recepten.
    Haar ovenschotel met kikkererwten vind ik heerlijk!
    En haar choco ook!
    https://deluievegetarier.com/kikkererwten-ovenschotel-tomaat-courgette/

    1. Julienne

      juli 4, 2017 at 18:08

      Die choco moet ik dringend eens testen <3 de ovenschotel heb ik al geproefd, inderdaad heel lekker

Laat een reactie achter op fieke Cancel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: