Kookboekweek – Een nieuwe kijk op eten

Het feit dat ik tijdens deze #kookboekweek 7 recepten heb klaargemaakt, zegt genoeg denk ik… ‘Een nieuwe kijk op eten’ van Anna Jones komt zonder twijfel in mijn favorietenlijstje terecht!

 

Het kookboek

No nonsense, simpele maar overheerlijke recepten, full page kleurenfoto’s die je doen watertanden: echt een toppertje, dit kookboek! Het stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje, en toen ik het voor mijn verjaardag cadeau kreeg van mijn papa, sprong ik een gat in de lucht! Ik wist meteen dat ik het snel zou gebruiken voor #kookboekweek… En zo geschiedde! Toen ik mijn weekmenu aan het opstellen was, kon ik écht niet kiezen uit al die heerlijke recepten, vandaar dat het er 7 geworden zijn, haha. En er staan nog altijd heel wat recepten in die ik wil uitproberen.

Bij het lezen van de inleiding, kreeg ik meteen sympathie voor Anna Jones en haar keuken. Ze leerde de kneepjes van het vak bij Jamie Oliver, dat zet toch meteen de toon, vind ik. De passie straalt echt af van haar boek.
‘Een nieuwe kijk op eten’ is niet volledig veganistisch, maar bij de gerechten die zuivel of ei bevatten, staan er wel vaak tips om ze te veganizen.

 

13219717_10153431505086744_1256864095_n (1)

 

De recepten

De krokante Thaise rauwegroentensalade (p. 122) en blondies met chocoladechips (p. 306) maakte ik voor een etentje met enkele van mijn beste vriendinnen. Ze vielen allebei heel goed in de smaak! Bij de salade serveerde ik zilvervliesrijst en gemarineerde tofu uit de oven. Van de blondies wou iedereen meteen een tweede portie én het recept, dus dat zegt genoeg denk ik 😉 het is trouwens een supersimpel dessert/tussendoortje om te maken.

13219902_10153431505031744_1144960320_n

 

Laura’s groene quinoa met kruiden (p.98) is volgens Anna één van haar favoriete recepten, maar wij waren er niet zo gek op. Er zat een raar nasmaakje aan dat we alletwee niet echt konden appreciëren… Jammer!

13281750_10153443808286744_1329919491_n

De zachte, kleverige tomaten-uienschotel (p. 210) daarentegen: WAUW! Ik was echt ondersteboven van deze ovenschotel. Zo simpel en toch zo ongelofelijk smaakvol. Lilith van Tales from the Crib heeft écht niet overdreven tijdens haar lofzang 😉

13219715_10207646978546495_354928194_n

Ook de courgetteballetjes met munt en pistache (p. 224) vonden we overheerlijk. Iets meer werk dan de andere gerechtjes, maar totally worth it! De kruiden en specerijen maken dit echt tot een ferm toppertje. Ook de pistachepesto ga ik zeker nog vaak maken. Zó lekker!

13250537_10153443808426744_472228919_n

De komkommersalade met satécrunch (p. 110) nam ik deze week eens als lunch mee naar het werk. Heel lekker! Ik verlang al tot ik weer komkommers in de moestuin heb, dan komt dit gerechtje zeker nog op tafel.

En als laatste een gerechtje dat hier wel vaker op tafel komt: geroosterde favoriete wortelgroenten (p. 248). Het sausje en de gesnipperde munt maakten dit recept toch anders dan anders. Lekker!

13275894_10153443808711744_194253605_n

 

 

Conclusie

Amai, ik denk dat ik mijn nieuwe lievelingskookboek gevonden heb! Helemaal mijn stijl van gerechten, niet te uitgebreid of moeilijk, dus ideaal voor tijdens de week, en nog gezond ook! Hup Anna Jones!

PS: ik droom nog steeds van de zoete en kleverige tomaten-uienschotel 😉

11 Comments

  1. Kelly

    mei 22, 2016 at 16:14

    Ik heb het twee maanden ontleend uit de bib, maar ik was niet zo onder de indruk als jij. Het is nochtans volledig mijn manier van koken ook, maar ik had geen klik ofzo :p Misschien geef ik het nog weleens een kans, ooit 🙂 Alleen al voor de blondies! De tomaten-uienschotel heb ik trouwens ook gemaakt, allez, ongeveer toch volgens het recept – en die vond ik alleszins wel lekker en voor herhaling vatbaar!

    1. Julienne

      mei 23, 2016 at 13:23

      zeker doen, ik vind het echt een tof kookboek! Geef maar een gil als je het recept voor de blondies wil hé 😉

  2. gerhilde maakt

    mei 22, 2016 at 18:57

    Ik ben anders ook benieuwd naar dat recept van die blondies. 🙂

    1. Julienne

      mei 23, 2016 at 13:18

      Ik stuur het je eens door via e-mail!

  3. fieke

    mei 27, 2016 at 10:49

    Zalig boek, dat kan ik beamen!
    Ik koos het boek er ook al eens uit voor #kookboekweek, en toch wel grappig dat we er allebei helemaal andere recepten uitkozen vind ik 🙂

    1. Julienne

      mei 27, 2016 at 18:07

      Ja, dat vind ik ook altijd superleuk om te zien bij anderen!

  4. Hilde

    mei 27, 2016 at 15:54

    Mogelijk vergis ik me, maar sommige gerechten zien er nogal ‘droog’ uit (??). Voor de courgetteballetjes, komkommersalade, en de tomaten-uienschotel (ik gebruik rode ui, die verteer ik het best 😉 ) en de Thaïse rauwe groentensalade zou ik dan wel zeker kunnen vallen. Ik ben zelf flexitariër, dus las al eens graag een gerecht zonder vlees in. Het geeft alweer ideeën, Silke.

    1. Julienne

      mei 27, 2016 at 18:06

      Die quinoa was inderdaad wat droog, maar de rest viel heel goed mee! Er zat overal wel een dressing of wat sap doorheen 🙂

  5. Le petit requin

    juni 16, 2016 at 12:36

    Mmm, ziet er lekker uit allemaal! En voor dit soort kookboeken is zo’n kookboekenweek dus echt ideaal, want puur op basis van de cover zou ik dit waarschijnlijk nooit vastnemen in de winkel!

    1. Julienne

      juni 17, 2016 at 06:45

      Nee, de cover is inderdaad heel sober hé… Ik heb hem zelf ook op mijn verlanglijstje gezet door een review bij iemand anders, dus da’s inderdaad ideaal om nieuwe dingen te leren kennen 😀

  6. #kookboekweek | januari 2017 | Veggie voor starters | Fiekefatjerietjes

    januari 29, 2017 at 13:01

    […] bleef van #kookboekweek doen, en volgende boeken passeerden bij haar de revue: Een nieuwe kijk op eten, Kickstart, Goed eten, 30 minuten vegetarisch, Groente uit zee, The Green Kitchen Travels en Fuck […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: