Kookboekweek – De gezonde goesting

Dit kookboek stond al even op mijn verlanglijstje. Ik doorbladerde het onlangs in de Fnac, en was zeker: dit is een mooie aanvulling voor mijn kookboekencollectie!

 

Het kookboek

Dit is het eerste kookboek van Steffi Vertriest, bekend van de blog Bye Bye Cheeseburger en het programma De Gezonde Goesting op Njam! Ze heeft ook een populaire Instagrampagina met meer dan 15000 volgers.

Het kookboek staat vol zomerse receptjes, dus ideaal voor de kookboekweek van juli.

De inleiding vond ik meteen al heel inspirerend en persoonlijk: Steffi vertelt hoe ze van een sedentair leven vol fastfood de klik maakte naar een actief leven gevuld met yoga en verse gerechtjes met veel groenten en fruit.

 

De recepten

Niet alle recepten zijn veggie, laat staan volledig plantaardig, maar een groot deel wel. Ook zijn veel recepten met enkele simpele aanpassingen te veganizen.

Als eerste testten we deze vegan caesar salad. Zoooo lekker! Vooral de geroosterde kikkererwten vond ik zalig. Ik voegde zelf nog een beetje kippenkruiden (nee, daar zit geen kip in 😉 ) toe.

#kookboekweek De gezonde goesting | Julienne

Vervolgens maakte ik een ontbijtje klaar: de overnight chia pudding met pindakaas en bessencoulis. Opnieuw een voltreffer! Ik at al vaker chia pudding, maar dan ‘natuur’, met enkel een beetje vanille-extract. De toevoeging van pindakaas vond ik echt een leuke extra, dus dit receptje komt zeker nog op tafel!

#kookboekweek De gezonde goesting | Julienne

Ook de chocolade-boekweitgranola is voor herhaling vatbaar. Het was de eerste keer dat ik zelf een granola met chocolade maakte. Vreemde bekentenis voor een chocoholic 😉

#kookboekweek De gezonde goesting | Julienne

 

Conclusie

Ik maakte door omstandigheden maar drie receptjes klaar, maar heb nog heel wat post-its in het boek geplakt bij gerechtjes die ik nog wil uitproberen. Het was dus zeker niet de laatste keer dat De Gezonde Goesting uit de kast zal komen 😉

 

Zij deden ook mee

De voorbije weken deden er nog mensen van #kookboekweek!

 

Wat is jouw favoriete kookboek? Momenteel of gewoon aller tijden?

7 Comments

 1. Anna Helena

  juli 15, 2017 at 20:55

  Die caesar salad kruis ik aan om ook te maken, net zoals het ontbijt met chiazaad en pindaboter. Ik heb er ook nog maar een paar gemaakt uit het boek, breng ik deze zomer verandering in 🙂

  1. Julienne

   juli 16, 2017 at 09:11

   Is echt een ideaal zomerboek hé!

 2. Evi

  juli 16, 2017 at 14:37

  Oh dat boek staat hier ook op het verlanglijstje!

  1. Julienne

   juli 16, 2017 at 17:50

   Ik was echt aangenaam verrast!

 3. fieke

  juli 16, 2017 at 18:53

  Mmm, geroosterde kikkererwten! De voorbije weken testte ik recepten uit ‘Honger’ van Mme Zsazsa, een boek dat nog moet verschijnen. Het wordt echt heel erg de moeite! Maar ik ga er nog een blogpostje over schrijven 🙂

  1. Julienne

   juli 16, 2017 at 19:03

   Jaahaa, dat staat helemaal bovenaan mijn verlanglijstje 😀 can’t wait!

 4. #kookboekweek | oktober 2017 | Thuiskomen | Fiekefatjerietjes

  november 19, 2017 at 08:40

  […] blijft ook vol enthousiasme deelnemen, en koos voor ‘De Gezonde Goesting’ en ‘Easy Vegan met […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: