Kookboekweek – 30 minuten vegetarisch

Ik kreeg dit kookboek enkele jaren terug van een lieve ex-collega (dankjewel, Nathalie!). Het bleef gênant lang in de boekenkast staan, maar nu heb ik er toch maar mooi een hele week uit gekookt!

 

Het kookboek

Rose Elliot schreef al zo’n 60 veggie en vegan kookboeken. Dit is één van haar recentste exemplaren, en ideaal voor op weekdagen: de recepten zijn namelijk in 30 minuten klaar. Ik had er een beetje mijn twijfels over in het begin van de week, maar ik kreeg alles inderdaad véél sneller op tafel dan mijn gemiddelde recepten.

Het kookboek staat vol prachtige, lichte foto’s, en de recepten variëren van salades over dessertjes tot curry’s. Voor ieder wat wils dus! De recepten zijn allemaal veggie, maar dus niet allemaal vegan.

IMG_3807

 

 

De recepten

Deze bulgur met groene groenten was een enorme hit! Zeker het lekkere (soja)yoghurtsausje erbij maakte het helemaal af. Dankzij de diepvriesgroentjes was dit gerecht ook nog eens enorm snel klaar. Een toppertje!

IMG_3785

 

De dag erna aten we gegrillde aubergine met ciabatta en wat rucola. Lijkt niet erg speciaal, maar de aubergine was gemarineerd in een zalig sausje met onder andere sojasaus en balsamico. Die marinade wordt sowieso een blijvertje, lijkt me ook heerlijk bij andere gegrillde of geroosterde groenten.

IMG_3800

 

Ook deze linguini alla puttanesca was heel lekker. Ik ben normaal niet zo’n kappertjesfan, maar ik wilde het er toch op wagen, en dat is héél goed meegevallen! Zout, zuur, pittig: helemaal mijn ding.

IMG_3802

 

Deze quinoasalade was normaal met tuinboontjes, maar ik had nog sperziebonen in de diepvriezer, en heb deze dus gebruikt. Opnieuw een heel lekker gerechtje! De granaatappel maakte het helemaal af.

IMG_3810

 

Dit was denk ik onze favoriet van deze week: een snelle en simpele Maleisische curry. Veel groentjes, een verse currypasta, en afgewerkt met pinda’s: mmmm!

IMG_3808

 

Tot slot maakte ik nog deze energieballetjes en chocoladetruffels, omdat ik ook iets zoets wou uitproberen. De chocoladetruffels onthoud ik zeker, want in plaats van te knoeien met gesmolten chocolade, werk je hier gewoon met cacaopoeder. Een toppertje!

IMG_3815

 

Conclusie

Heb je vaak een drukke ‘avondspits’, en wil je toch lekkere en verse maaltijden op tafel toveren? Dan helpt ’30 minuten vegetarisch’ je zeker op weg! Dit kookboek is voor mij sowieso een blijvertje!

5 Comments

  1. Hilde

    augustus 30, 2016 at 10:40

    Oh dat boek :-). Ik bracht het een keertje mee uit de bib en het sprak me ook enorm aan. Als ik het hier zo zie ook effectief allemaal erg lekker Silke. En ook interessant: met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn (wat niet altijd zo evident is voor vegetarische gerechten). Mss moet ik het nog eens gaan halen en er eea uit proberen, voor m’n veggie dagen :-).

  2. Le petit requin

    september 22, 2016 at 14:05

    Leuk dat het ook effectief snel klaar is, want dat heb ik soms toch wel met recepten: zogezegd snel klaar, maar in realiteit blijkbaar enkel als je aan het tempo van een professionele kok snijdt enzo 🙂

    Hoewel die putanesca mij op zich het minste aanspreekt (want: ook geen kappertjesfan), ben ik er uiteindelijk het meest benieuwd naar. Moet toch wel goed zijn als je er iets lekker door gaat vinden he?

    1. Julienne

      september 22, 2016 at 19:15

      Ja, ik stond er ook heel sceptisch tegenover, maar dit waren echt de rustigste avondspitsen van de voorbije maanden, terwijl ik toch een drukke planning had.

      En inderdaad: dat soort recepten zijn goud waard! Zo houd ik bijvoorbeeld ook echt niet van selder, maar geef me een lekkere waldorfsalade, en je hoort me niet klagen 😉

  3. #kookboekweek | januari 2017 | Veggie voor starters | Fiekefatjerietjes

    december 23, 2017 at 19:19

    […] en volgende boeken passeerden bij haar de revue: Een nieuwe kijk op eten, Kickstart, Goed eten, 30 minuten vegetarisch, Groente uit zee, The Green Kitchen Travels en Fuck Yeah […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: