Kokos – Citroencheesecake

Toen Fieke van Fiekefatjerietjes enkele maanden geleden een cheesecake op basis van yofu maakte, was ik meteen geïntrigeerd. Vegan cheesecakes worden meestal op basis van zijden tofu of cashewnoten gemaakt, ingrediënten die ik niet standaard in huis heb. Plantaardige yoghurt daarentegen, daar staat onze koelkast altijd vol mee!

Zowel Jeroen als ik eten (bijna) dagelijks ons kommetje, dus ik sla regelmatig een grote hoeveelheid in. Zeker als er een actie van 1+1 gratis is, zoals deze week in Colruyt!

Fieke gebruikte de amandelyofu van Alpro, ik koos voor de kokosversie. En aangezien ik nog een netje biocitroenen had liggen in de fruitmand, besloot ik die ermee te combineren. Om verder in de kokostrend te blijven, gebruikte ik rachellekes voor de taartbodem (je weet wel, die petit beurrekes met een laagje kokossuiker erop). Een goeie beslissing, al zeg ik het zelf!

 

Kokos - Citroencheesecake | Julienne

Kokos – Citroencheesecake

Ingrediënten (voor een taart van 26cm diameter)

  • 250g rachelkoekjes
  • 100g margarine
  • 3 zakjes (6g) agar-agar
  • 100ml water
  • sap en rasp van 3 kleine of 2 middelgrote biocitroenen
  • 1kg kokosyofu (bv. van Alpro of Provamel)
  • 100g rietsuiker
  • garnering: geraspte kokos, schijfjes citroen

 

Bereidingwijze

  • Vermaal de rachelkoekjes in een keukenmachine of met een staafmixer
  • Smelt de margarine in een pan, en roer er de koekkruimels doorheen. Laat even mee opwarmen
  • Giet dit mengsel in een met bakpapier beklede springvorm van 26cm diameter
  • Druk de bodem goed aan met je handpalm of de achterkant van een lepel
  • Zet in de koelkast en laat opstijven
  • Breng het water met de agar-agar aan de kook boven een middelhoog vuur. Roer goed met een garde zodat er geen klontertjes ontstaan
  • Roer er het citroensap, de citroenrasp, de yofu en de rietsuiker doorheen
  • Laat nog even goed doorverhitten, maar breng niet meer aan de kook
  • Giet het yofumengsel over de opgesteven taartbodem, en zet terug in de koelkast
  • Laat de taart enkele uren (liefst een nacht) opstijven
  • Garneer met geraspte kokos en schijfjes citroen

 

Kokos - Citroencheesecake | Julienne

Bron: recept gebaseerd op Fiekefatjerietjes

4 Comments

    1. admin

      september 12, 2015 at 13:02

      Bedankt, Monique! Ik vond de taart écht geslaagd, en ze is dan ook nog eens lekker makkelijk te maken 🙂 dit wordt een blijvertje!

  1. fieke

    september 12, 2015 at 11:09

    Hmmmm! Dat klinkt als een geweldig lekkere variant! Ik ga het zeker ook eens proberen.
    Of met een laagje mangogelei vanboven. Of stukjes ananas. Mmm 🙂

    1. admin

      september 12, 2015 at 13:03

      Ja, hier wordt het ook een vast receptje, met andere soorten yofu en fruit ongetwijfeld 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: