Kleurrijke Herfstsalade

Koken met restjes, dat komt hier niet zo vaak voor… Maar deze week lagen er toch wat gepluimde groenten naar mij te lonken in de koelkast: een halve pompoen die overbleef na een Marokkaans stoofpotje, en halve rode kool die teveel was voor de rode kool met appeltjes van vorig weekend, een granaatappel die al iets te lang in de fruitschaal lag, …

In mijn hoofd was ik al enkele dagen bezig alles samen te stellen tot één gerecht, maar pas op het moment zelf kwam ik op het geniale idee om rozenwater te gebruiken in deze verrassende salade. We hebben er met plezier twee dagen van gesmuld!

 

Kleurrijke herfstsalade

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300g tarwekorrels (bv. Ebly of Biotime)
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 butternutpompoen, in blokjes van 1,5 x 1,5cm gesneden
  • 1/2 kleine rode kool, fijngesnipperd
  • 1 blik (400g) zwarte bonen, afgegoten en gespoeld
  • pitjes van 1 granaatappel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rozenwater
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • handvol verse koriander, versnipperd

Werkwijze

  • Kook de tarwekorrels gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af
  • Verhit de olijfolie in een grote pan of wok
  • Bak de pompoen gedurende ongeveer 15 minuten, tot de blokjes beetgaar zijn
  • Voeg de rode kool toe, en bak zo’n 5 minuten mee
  • Doe alle ingrediënten (behalve peper, zout en koriander) in een grote kom
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Werk af met de versnipperde koriander
  • Serveer lauwwarm

Kleurrijke herfstsalade | Julienne

2 Comments

  1. fieke

    december 10, 2014 at 21:07

    Mmmm, ziet er lekker uit!
    Een leuk recept met rodekool ook!

  2. Sarah - Van eigen kweek

    december 30, 2014 at 12:14

    Inderdaad! ziet er heel lekker uit. Dit ga ik eens proberen. Want ik blijf zelf ook meestal zitten met wat overschot rode kool en een halve granaatappel. En pompoenen genoeg! Top ideetjes 🙂

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: