Kersenclafoutis

Vorige week was het weer theeklets bij Fieke, mijn weddingbuddy! Onze trouwfeesten zijn stilletjesaan (of eerder gezegd met rasse schreden…) dichterbij aan het komen, dus we hebben veel te bespreken, haha.

Deze keer was het aan mij om voor iets lekkers te zorgen, dus ik ging op Pinterest op zoek naar een receptje! Aangezien ik nog een bokaal krieken had staan, leek het mij wel wat om vegan kersenclafoutis te maken… en zo geschiedde!

In plaats van eieren en room wordt hier gebruik gemaakt van amandelpoeder. Ongeveer even veel vet, maar dan de onverzadigde – gezonde – soort!

 

Kersenclafoutis

Kersenclafoutis

Ingrediënten (voor 5 personen)

  • 180 ml sojadrink
  • enkele druppels vanille-extract
  • 1/2 el appelazijn
  • 50g rietsuiker
  • 60g amandelpoeder
  • 1 el maïzena
  • 1 el witte amandelpasta
  • 1 bokaal krieken, sap afgegoten (lees hier wat je met het sap kan doen)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160°C
  • Meng de sojadrink, de azijn en het vanille-extract in een klein kommetje, en zet opzij
  • Doe de rietsuiker, het amandelpoeder en de maïzena in een mengkom
  • Giet er het sojadrink/azijnmengsel bij, en roer er ook de amandelpasta doorheen
  • Verdeel de krieken over de taartvormpjes
  • Giet er het beslag overheen
  • Bak de clafoutis ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven

Kersenclafoutis

 

Bron: recept gebaseerd op Cuisine Vegetalienne

4 Comments

  1. Lucile

    januari 27, 2014 at 20:11

    Thanks for trying my recipe.
    Hope you enjoyed it !

    1. admin

      januari 27, 2014 at 21:37

      Ouais, c’etait superbe, merci!

  2. Sara

    januari 28, 2014 at 08:55

    Hmmm, dat ziet er inderdaad heel lekker uit!

Laat een reactie achter op Lucile Cancel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: