Kaneelrolletjes deel twee

Mijn eerste blogbericht van een dik jaar geleden ging ook over kaneelrolletjes, maar die waren naar mijn zin iets te ‘broodachtig’. Vandaag dus poging 2. De winter staat terug voor de deur, ideaal weer dus voor kaneelrolletjes!

Deze waren wél dik in orde: goede textuur, lekkere smaak, en relatief snel klaar… een aanrader!

 

Kaneelrolletjes

Ingrediënten (voor ongeveer 12 kaneelrolletjes)

  • 250ml amandeldrink
  • 3 el + 2 el margarine
  • 7g instantgist
  • 1 el + 50g rietsuiker
  • 500g tarwebloem
  • 1/4 kl zout
  • 2 el kaneel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Smelt de margarine in de amandelmelk
  • Laat het mengsel afkoelen tot het handwarm is, en los er de gist en 1 el rietsuiker in op
  • Voeg de tarwebloem en het zout toe, en roer tot je een samenhangend deeg hebt
  • Rol het deeg uit, op een met bloem bestoven werkvlak, tot een rechthoek van 0.5 cm dik
  • Besmeer het deeg met de 2 eetlepels margarine, en bestrooi met de overblijvende rietsuiker en de kaneel
  • Rol de rechthoek op langs de lange kant, en snij de rol in ongeveer 12 plakken van 4cm dik
  • Leg de rolletjes rechtop in een taartvorm (ik gebruikte een ronde springvorm van 28cm diameter), bedek met een handdoek en laat rijzen tot de oven voorverwarmd is
  • Bak de kaneelrolletjes gedurende 20 à 25 minuten, tot ze goudbruin kleuren
  • Serveer lauwwarm of koud

Kaneelrolletjes

Bron: recept gebaseerd op Minimalist Baker

 

2 Comments

  1. Daniëlle

    januari 24, 2014 at 07:52

    Oeh, ik krijg echt spontaan zin in iets lekkers, als ik die foto bekijk! Perfecte hapjes voor bij dit druilerige weer.

    1. admin

      januari 27, 2014 at 18:12

      Inderdaad, ook mijn favo zoetigheid in de herst… Ik hou gewoon zo vreselijk veel van kaneel, haha!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: