Italian coffee cupcakes

Ik had nog wat amarettoglazuur over van gisteren, het perfecte excuus om nog meer cupcakes te maken!

Italian Coffee cupcakes

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten (voor 9 cupcakes)

  • 115g margarine
  • 75g rietsuiker
  • 1 el instantkoffie, opgelost in 4 el water
  • 1 el sojadrink
  • 2 el amaretto (amandellikeur)
  • 1 el chiazaad
  • 3 el water
  • 125g tarwebloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 kl bakpoeder
  • een snuifje zout
  • Garnering: amarettoglazuur (recept) en 1 el cacaopoeder

Werkwijze

  • Verwarm de overn voor op 180°C
  • Klop de margarine en de rietsuiker op tot een lichte romige massa
  • Giet er de instantkoffie, de sojadrink, de amaretto, de chiazaadjes en het water, bij. Roer goed
  • Zeef er de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout bij. Roer opnieuw
  • Vul cupcakevormpjes tot 3/4
  • Bak de cupcakes gedurende zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster
  • Garneer met het glazuur en het cacaopoeder

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: