Hummus

WEEKEND! Dat hebben we gevierd met een uitgebreide aperitief. Zo uitgebreid dat we eigenlijk al geen honger meer hadden. Dus technisch gezien was dit ons avondeten, haha.

We zijn allebei dol op hummus. Maar dan wel zelfgemaakte! Die in de winkel is vaak duur, en niet eens lekker. Terwijl hummus maken spotgoedkoop en makkelijk is… Alles in een kom doen, de staafmixer erin zetten en hopla!

Behalve de toastjes met hummus zie je ook nog olijfjes, pistachenoten, pinda’s en kroepoek. En champagne! Met onze housewarming, en andere bezoekjes, hebben we heel wat flessen drank gekregen. Die natuurlijk op tijd en stond uit het wijnrekje geplukt ‘moeten’ worden 😉

Hummus

 Ingrediënten (voor 1 kom)

  • 1 blik (400g) kikkererwten, afgegoten
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes look, uitgeperst
  • 1 el water
  • 1 el citroensap
  • 1/2 kl gemalen komijn
  • 1/2 kl gemalen koriander
  • peper en zout

Werkwijze

  • Doe de kikkererwten, de olijfolie, de look, het water en het citroensap in een kom
  • Mix met een staafmixer tot een gladde massa
  • Voeg de komijn en de koriander toe
  • Kruid naar smaak met peper en zout

Bron: recept gebaseerd op EVA vzw

1 Comment

  1. Hummus met Zoete Aardappel | Julienne

    november 10, 2013 at 16:43

    […] een receptje voor bij de hummuscollectie… Eerder verschenen al de klassieke hummus, hummus met limoen en munt, en hummus met rode biet. Vier verschillende kleuren, vier verschillende […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: