Hummus met Zoete Aardappel

Nog een receptje voor bij de hummuscollectie… Eerder verschenen al de klassieke hummus, hummus met limoen en munt, en hummus met rode biet. Vier verschillende kleuren, vier verschillende smaken. En allemaal even lekker!

Deze hummus verscheen vorig weekend op onze salontafel als dip bij tortillachips, maar hij is minstens even smakelijk op de boterham.

 

Hummus met Zoete Aardappel

Ingrediënten (voor 1 grote kom)

  • 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten, afgegoten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 teentje look, uitgeperst
  • 1/2 el komijn
  • 1/2 kl pimentón de la vera (gerookt paprikapoeder)
  • 1/4 kl chilipoeder
  • peper en zout

 

Werkwijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook boven een middelhoog vuur
  • Kook de zoete aardappelblokjes tot ze gaar zijn (ongeveer 15 minuten)
  • Giet af, spoel met koud water, en doe in een mengkom
  • Voeg de kikkererwten, de olijfolie, de appelazijn en de look toe
  • Mix met een staafmixer tot een gladde massa
  • Doe er de komijn, de pimentón de la vera en het chilipoeder bij, en roer goed
  • Kruid naar smaak met peper en zout

Hummus met Zoete Aardappel

Bron: recept gebaseerd op Spoon, Fork, Bacon

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: