Pizza met olijven en champignons

Het vraagt wat tijd om te maken, maar niets is lekkerder dan deze gezonde, zelfgemaakte pizza. Je kan er natuurlijk vanalles opleggen, maar deze ingrediënten had ik nog liggen in de keuken. Mmm….

Pizza met olijven en champignons

Pizza part 2

Ingrediënten (voor 2 pizza’s)

Deeg

  • 150ml lauw water
  • 1/2 kl suiker
  • 2 kl instantgist
  • 150g volkorenmeel
  • 125g tarwebloem
  • 2 kl olijfolie
  • 1/2 kl zout

Topping

  • 1/2 brik (200g) tomatenpassata
  • 100g kerstomaatjes,  doormidden gesneden
  • 200g champignons, doormidden en in schijfjes gesneden
  • 25g zwarte, ontpitte olijven
  • 4 kl oregano
  • peper en zout
  • enkele verse basilicumblaadjes om te garneren

Werkwijze

  • Meng het water, de gist en de suiker in een kommetje. Roer goed en zet opzij voor ongeveer 5 minuten, tot er bubbeltjes verschijnen aan het oppervlak
  • Zeef het volkorenmeel, de tarwebloem en het zout in een grote kom
  • Roer de olijfolie en het gistmengsel door de bloem, en blijf roeren tot het deeg een bol vormt
  • Haal het deeg uit de kom en kneed goed gedurende 10-15 minuten
  • Vorm een bol van het deeg, leg de bol terug in de kom en dek af met een schone keukenhanddoek
  • Zet opzij op een warme plaats gedurende 1 uur (ik verwarm altijd mijn microgolfoven een minuutje voor, en zet dan daar mijn kom in)
  • Na een uur zou het deeg verdubbeld moeten zijn in volume
  • Kneed het deeg opnieuw gedurende 5 minuten
  • Verdeel het deeg in 2 stukken, en rol ze uit tot je 2 pizzabodems hebt
  • Spreid de pizzabodems uit op een vel bakpapier
  • Dek de bodems af met een handdoek en zet opnieuw opzij voor 30 minuten
  • Verwarm de oven (en 2 bakplaten) voor op 220°C
  • Haal de voorverwarmde bakplaten uit de oven
  • Laat heel voorzichtig de vellen bakpapier met de pizzabodems op de voorverwarmde bakplaten glijden (op deze manier schroeit de bodem snel dicht en krijg je een krokante bodem)
  • Beleg de bodems met de tomatenpassata, de kerstomaatjes, de champignons en de olijven. Kruid met oregano, peper en zout
  • Bak de pizza’s gedurende 15 minuten
  • Garneer met wat verse basilicumblaadjes

Pizza part 2  Pizza part 2

Bron: recept gebaseerd op All Recipes

1 Comment

  1. V|edge | Julienne

    februari 12, 2014 at 15:58

    […] met geraspte Daiya (foto hieronder), die overigens prachtig smolt! Het recept voor de pizza vind je hier terug. Ik gebruikte deze keer wel ander beleg; namelijk kerstomaatjes, champignons, paprika, Daiya, […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: