Hoe zou het nog zijn met…. mijn capsule wardrobe ?!

Onlangs vroeg Gerhilde mij hoe het intussen gaat met mijn capsule wardrobe, en alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik van een vriendin exact dezelfde vraag gisteren. Het lot wilde precies dat ik er nog eens een blogpost over schreef 😉

Wel… still going strong, zij het in een iets ander formaat. Ik ben afgestapt van de strakke grens van 33 stukken, omdat dat – zeker in de winter – toch soms net te krap is, zeker als je af en toe een wasmachine vergeet aan te zetten.

Wat wel nog overblijft? Het idee dat slechts ongeveer de helft van mijn garderobe op mijn kledingrek hangt, en de andere helft netjes zit opgeborgen in een curverbox. En ook wel de hele filosofie erachter: ik koop véél minder stukken, en alleen dingen die écht goed zitten en voelen. Merk ik dat ik een bepaald kledingstuk weinig tot niet draag, of dat het toch net te klein is, of ongemakkelijk zit, zoek ik er een nieuwe thuis voor. Dat heeft als gevolg dat elk stuk in mijn kleerkast echt een favorietje is. Een heerlijk gevoel.

Doordat ik die 33 stuks niet meer als grens zie, is het wel wat aftasten hoeveel te veel is. Dat merkte ik ergens vorige maand. Ik had enkele stuks gekocht voor de winter, en doordat ik die extra op mijn kledingrek hing, merkte ik dat ik stilaan terug wat keuzestress begon te krijgen. Tijd voor een schifting dus! Alle zomer/herfst-twijfelgevalletjes die ik in het zachte september en oktober nog had gedragen, vlogen de curverbox in, en ik haalde mijn echte winterkledij boven. Net op tijd voor de winterprik!

Ik zit momenteel op 45 stukken, wel wat meer dan die 33 van vroeger dus. Ik merk wel dat het nog net iets te veel is om helemaal zonder stress kleren te kiezen, dus ik ga één dezer zeker nog eens een herevaluatie doen, nu we al enkele koude weken achter de rug hebben. Maar da’s net deel van de pret, dus ik kijk er echt naar uit.

 

Heb jij bepaalde ‘regels’ met betrekking tot je kleerkast? 

 

________________________________________________________________________________

 

Meer lezen over wat een capsule wardrobe nu precies is? Of hoe mijn vorige collecties er uit zagen?

6 Comments

 1. José

  november 18, 2018 at 19:26

  Ik heb geen capsule wardrobe, maar ik heb ooit een kleuradvies gehad. Mijn ‘regel’ is, dat als ik bovenkleding koop, in elk geval de wat duurdere of duurzamere, ze overeen moet komen met dat advies. Het heeft me al voor een heel pakket aan miskopen behoed ( als ik voor het werk iets nodig heb, maakt het me minder uit, daar moet het vooral praktisch en goed wasbaar zijn ).

  1. Julienne

   november 24, 2018 at 17:15

   Da’s inderdaad een goede regel! Ik heb ook een kleurenadvies gehad, en daardoor past bijna heel mijn kleerkast nu bij elkaar. Easy peasy!

 2. Hermien - KouweKleren

  november 18, 2018 at 20:26

  Leuk om te lezen en precies hoe ik het ook aanpak! Mijn ‘op het rek’-garderobe is nog net ets groter, maar ook ik ga weer wat schiften deze week, nu de kou is ingetreden. Met name de tussenjassen zullen daarbij het veld ruimen, die zal ik voorlopig gewoon niet nodig hebben. Ik houd ook nog steeds bij wat ik dagelijks draag, dus dat is wel een fijne leidraad. Fijn om te lezen hoe jij het capsule concept ook lekker naar je eigen hand zet.

  1. Julienne

   november 24, 2018 at 17:16

   Dat zou ik ook dringend eens weer moeten doen, dat tracken! Thanks voor de reminder!

 3. Leen

  december 19, 2018 at 09:00

  Ik ben net met project 333 begonnen! En ik moet zeggen dat ik zelfs moeite had om aan 33 stuks te komen; ik heb uiteindelijk mijn jassen meegeteld (geen idee of dat misschien sowieso verplicht was; ik vond niet meteen een reglement). Accessoires en dingen als mutsen/sjaals doe ik wel apart want ik ben nogal een oorbellenmadam 🙂

  1. Julienne

   december 26, 2018 at 10:12

   Hey Leen, spannend! Ik kom zeker eens lezen over jouw ervaringen!

   Jassen (en ook accessoires) horen er normaal wel bij, maar hé, regels zijn er om te breken hé 😉 you do you!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: