Healthy@Work

Afgelopen dinsdag mocht ik een Healthy@Work evenement van Tempo-Team bijwonen. Op het kantoor in Antwerpen kregen we meer uitleg over een studie die ze uitvoerden rond gezondheid op het werk, werden we ingelicht over wat Tempo-Team zelf doet voor hun werknemers, én volgden we een workshop van Julie Van den Kerchove van Julie’s Lifestyle… Van een rijkgevulde avond gesproken!

 

De theorie

Uit de studie die Tempo-Team uitvoerde, bleek dat heel wat werkgevers en werknemers weet hebben van het belang van een gezond eet- en beweegpatroon, en de invloed hiervan op ziekteverzuim en werkprestaties, maar dat heel weinigen van hen ook écht iets doen met die kennis.

Tempo-Team wil niet één van die achterblijvers zijn, en zet dus keihard in op educatie en motivatie van hun werknemers. Samen met Securex organiseren ze infosessies en kookworkshops om de werknemers de kennis en de handvaten te geven om gezonder te eten en leven.

Als diëtiste kan ik dit initiatief natuurlijk alleen maar toejuichen, en hoop ik dat vele bedrijven dit goede voorbeeld volgen!

 

img_0503

De praktijk

Na deze interessante toelichting was het tijd voor actie… Julie en Simon van Julie’s Lifestyle / All Good Cuisine leerden ons 2 gezonde lunches en 2 feestelijke tussendoortjes maken. Allemaal vegan, glutenvrij, zonder geraffineerde suikers, snel klaar én ideaal om mee te nemen naar het werk!

We startten met een raw pad thai op basis van allerlei groentjes die met een juliennesnijder in feestelijke slierten gedraaid werden. Om de typische Thaise smaak te krijgen, werd daar een heerlijke dressing op basis van amandelpasta, tamari en limoensap aan toegevoegd.

img_0509

De volgende lunch was een quinoasalade met boerenkool, geroosterde pompoen en munt-erwtenpesto. Een letterlijke én figuurlijke mondvol… Zo lekker!

img_0514

Als afsluiter mochten we zelf marsepein- en speculoosballetjes rollen. Een gezonder alternatief voor het vele Sinterklaassnoepgoed dat momenteel overal opduikt, en nog eens heel leuk en gemakkelijk om te maken!

Het enthousiasme en de passie van Julie & Simon is fantastisch: ze vertellen vol vuur over gezonde voeding, en de invloed die hun veranderde eetpatroon heeft gehad op hun persoonlijke én professionele leven. Ik ging helemaal geïnspireerd terug naar huis.

img_0506

 

Winactie

Maar dat was nog niet alles, we kregen namelijk ook nog een hele mooie goodie bag/box mee naar huis, met een gesigneerd exemplaar van Julie Natuurlijk, en 3 lekkere All Good snacks: teriyaki cashews (gevaarlijk lekker!), rozemarijncrackers en chocolade-amandelgranola.

De aandachtige lezer weet misschien dat ik een tijdje geleden al een #kookboekweek deed met Julie Natuurlijk, en ik nu dus eigenlijk 2 exemplaren van het boek in huis heb… Vandaar dat ik mijn eigen exemplaar graag verloot onder mijn lezers! Laat hieronder een reactie na met jouw favoriete gezonde lunch, en je wordt automatisch mee opgenomen in de loting.

Op woensdag 14 december om 21h maak ik de winnaar bekend op de Julienne facebookpagina… May the odds be ever in your favor 😉

img_0526

28 Comments

  1. Evi

    december 8, 2016 at 06:46

    Leuk initiatief! En wat zien die gerechtjes er heerlijk uit! Ik heb niet meteen een favoriete gezonde lunch maar deze zomer ontdekte ik het salad in a jar concept en sindsdien ben ik daar wel fan van 🙂

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:51

      Is inderdaad een hele leuke trend!

  2. Séverine Mortier

    december 8, 2016 at 09:04

    Mijn ideale lunch is verse sla uit de tuin met avocado, appel, pompoenpitten, tal van verse kruiden, aangevuld met zaden, pitten en noten en groentjes volgens het seizoen!

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:50

      Klinkt heerlijk!

  3. Le petit requin

    december 8, 2016 at 09:39

    Amai, die boerenkoolsalade met pompoen ziet er zoooo lekker uit!
    Mijn favoriete lunch varieert al naargelang het seizoen, maar op dit moment eet ik het liefst een soepje (witloofsoep! pompoensoep! erwtensoep!) of een slaatje met geroosterde wintergroenten. De huidige favorieten zijn pompoen en rode biet (echt, zo’n goede combinatie die twee groenten, zowel in warme maaltijden als in slaatjes), gecombineerd met vb. veldsla en wat noten en zaden of in een couscoussalade met geitenkaas.

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:49

      Echt hé!

      Pompoen en rode biet zijn inderdaad een match made in heaven <3

  4. geertruurzaam

    december 8, 2016 at 10:05

    Amai, zo tof dat zo’n grote organisaties dan kiezen voor een avond met vegan food! Sat is toch al heel wat anders dan de populaire gezondheidsgoeroe’s op dit moment prediken. Fijn nieuws!
    Ik ben niet zo’n brood-eter, dus lunchen doe ik meestal met een dikke soep of leftovers van het avondeten. Nu ben ik vrijwel altijd thuis rond lunchtijd, dus wat dat betreft heb ik het makkelijk om (snel) iets klaar te maken.
    Ik ben me trouwens al weken aan het afvragen of ik nu een groentesnijder ga kopen of niet… Het ziet er zo tof uit, maar eigenlijk heb ik nog nooit iets gegeten wat je daarmee kan maken… Heb je tips?

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:47

      Julie en Simon zweren bij hun Lurch groentensnijder, en ik ben eerlijk gezegd very tempted om er ook eentje te kopen… Ik heb nu zo’n ‘zandloper’model, en het werkt wel, maar als je ziet hoe snel en makkelijk zo’n Lurch spirelli’s maakt, is het echt een wereld van verschil!

      Qua receptjes heb je intussen al heel wat boeken en websites/blogs die zich echt toeleggen op spiralizen. Ik schreef bijvoorbeeld al een review over ‘Inspiralized’ (https://silkedesaever.be/julienne/kookboekweek-inspiralized/) van Ali Maffucci

  5. Greet

    december 8, 2016 at 10:23

    Leuk initiatief! Ik ben fan van allerhande slaatjes als lunch. Vaak neem ik echter te weinig tijd om na te denken over wat ik wil eten en is mijn lunch nogal inspiratieloos. Mijn lunch bestaat ook geregeld uit een overschotje van het avondeten van de dag voordien.

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:42

      Dat klinkt als een goed voornemen voor 2017 😉 voor mij helpt een weekmenu altijd om gevarieerde lunches mee te nemen, en het toeval wil dat ik er binnenkort een blogpost over ga schrijven…

  6. Elisa

    december 8, 2016 at 18:43

    Hey silke, jouw foto’s op instagram zagen er al heerlijk uit! Lijkt me een superleuke avond. Mijn favoriete lunch…alles met hummus hihi. En wil ook graag eens een poke bowl uitproberen. Las erover online en ziet er ook lekker uit (soort van sushi in een kommetje).

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:41

      Ooh, dat had je in Rotterdam moeten gaan eten! Daar heb je nu een pokébowlrestaurantje!

  7. katja

    december 9, 2016 at 05:15

    Herfst, winter en lente: ik heb elke dag een thermos met lekkere verse soep bij!

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:40

      Mmm, dat smaakt inderdaad altijd!

  8. fieke

    december 9, 2016 at 11:12

    Grote voorstander van dit initiatief!
    Helaas kon ik er niet bij zijn, maar ik kreeg de receptjes wel toegestuurd. Er komt ook nog een blogpostje aan! 🙂

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:40

      Ik ben benieuwd!

  9. Kathelijne

    december 9, 2016 at 12:23

    Hopelijk volgen vele andere organisaties het voorbeeld van Tempo-team!
    Mijn lievelingslunch is een gevuld pannenkoekje met spinazie en daar tomatensaus bij, mijn inspiratie haal ik hier https://www.colruyt.be/nl/recept/pannenkoeken-met-ricotta-en-spinazie, maar dat komt er niet vaak van om dat te maken, in ieder geval niet op werkdagen. Meestal eet ook ik een slaatje van de overschotten en wat er verder nog in de koelkast ligt. En wat ik daar vaak op doe is zo een salademix met nootjes, pompoenpitten,…

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:39

      Ja, dat hoop ik ook…

      Zo’n salademix is inderdaad een lekkere aanvulling voor elke lunch!

  10. Gezond lunchen (op het werk): maak er een feestje van! - Ma vie en vert

    december 9, 2016 at 13:41

    […] mijne kan noemen. Merci, Tempo-Team, Unlimited PR en natuurlijk Julie! ♡ Oh ja, collega-blogger Silke verloot trouwens een exemplaar van Julie natuurlijk, aangezien zij het boek al had. Waag je […]

  11. Nancy

    december 9, 2016 at 18:01

    Hallo,
    Graag ding ik mee naar dit prachtig boek. Staat trouwens op mijn verlanglijstje.
    Mijn favoriete lunch is een allegaartje van gestoomde groenten van het seizoen, met daarbij zelfgemaakte ketchup en zongedroogde tomaatjes.
    Groetjes, Nancy

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:38

      Veel succes, Nancy!

  12. Sofie

    december 9, 2016 at 19:27

    Oooh wat een goed initiatief! beetje bij beetje beginnen werkgevers toch te beseffen dat gezondheid heel belangrijk is. En wat een lekkere dingen!! Ook goed dat suikervrij toch in de lift zit. Ik eet al 2 jaar suikervrij 🙂

    Mijn favoriete lunch tijdens de winter: postelein, rode biet, koolrabi, avocado, witlof, walnoten, quinoa en linzen 🙂

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:38

      Ja, daar ben ik ook heel blij mee, kan niet snel genoeg gaan 🙂

  13. Resaarcle

    december 9, 2016 at 19:50

    Hoera, lekkers ter inspiratie én een giveaway! Als gezonde lunch maak ik graag promotie voor dat stukje pompoenquiche met geitenkaas en koriander en sambal oelek en de bijhorende tomatensalsa met rozijntjes en appeltjes dat ik de dag na het gesmul graag in de koelkast vind om mee te nemen naar mijn werk!

    1. Julienne

      december 9, 2016 at 19:52

      Amai, dat klinkt lekker… Hartjes voor sambal oelek trouwens!

  14. nobutterfly

    december 9, 2016 at 21:07

    hmmmm moeilijk, lunch is te vaak een broodje op het werk of de grootkeuken en dan is het moeilijk om aan de frietjes te weerstaan. Greenway of Romain Roquette durf ik wel eens doen op een thuiswerkdag.

    1. Julienne

      december 10, 2016 at 15:43

      Mmm, grote Greenwayfan hier!

  15. Speculaasballetjes | een gezonde snack op het werk | Fiekefatjerietjes

    december 17, 2016 at 12:35

    […] raw kookworkshop in het kader van gezonde voeding op het werk van Tempo-Team en vroeg of Kelly, Silke en ik ook zin hadden om te […]

Laat een reactie achter op Julienne Cancel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: