Haver – Bosbessenmuffins

Muffins gaan meestal niet lang mee bij ons, maar deze keer bleven ze net lang genoeg staan om te weten dat ze de dag erna nóg lekkerder zijn!

Mijn versie bevat half om half havermeel en volkorentarwemeel, maar als je geen havermeel vindt of geen keukenmachine hebt om er zelf te maken, kan je ook gewoon 100% volkorentarwemeel gebruiken.

 

Ingrediënten (voor 6 muffins)

  • 45g havervlokken (of havermeel)
  • 65g volkorentarwemeel
  • 1 grote rijpe banaan, geprakt
  • 40ml ahornsiroop (maple syrup)
  • 30ml koolzaadolie
  • 175ml amandelmelk
  • 1 kl bakpoeder
  • 1/2 kl vanille-extract
  • snufje zout
  • 125g diepvries bosbessen
  • handjevol havervlokken ter garnering

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Pulseer de havervlokken in een keukenmachine met S-mes tot havermeel (sla deze stap over als je kant-en-klaar havermeel hebt)
  • Doe het havermeel en het volkorentarwemeel in een mengkom
  • Voeg de banaan, de ahornsiroop, de koolzaadolie, de amandelmelk, het bakpoeder, het vanille-extract en het zout toe
  • Roer enkele keren stevig door met een houten lepel, maar niet te lang
  • Voeg de bosbessen toe
  • Zet 6 papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik
  • Verdeel het muffindeeg over de vormpjes
  • Besprenkel met enkele havervlokken
  • Bak de muffins gedurende ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin kleuren
  • Laat afkoelen op een taartrooster

Haver - Bosbessenmuffins

2 Comments

  1. Bonnie

    september 4, 2014 at 19:36

    Wat een mooie foto! En leuk dat je meedoet aan MoFo, ik kende je blog nog niet. 🙂

    1. admin

      september 5, 2014 at 05:40

      Hallo Bonnie,

      Bedankt voor je lieve complimentje! Deze post is inderdaad al wat ouder, maar ik vind de foto ook heel geslaagd!

      Jouw blog kende ik ook nog niet, dus ik kom zeker eens een kijkje nemen 😉 leve de MoFo!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: