Guilty pleasure: sojaijs met dadel-karamelsaus

Ja hoor, ook als vegan kan je nog een lekker ijsje eten! Er is heerlijk sojaijs te koop van IJsboerke, maar sinds kort ook van Ola (Swedish Glace).

Lekker zo op zichzelf, maar het wordt nog net dat ietsje decadenter met zelfgemaakte dadel-karamelsaus en brésiliennenootjes! Extra voordeel: de dadel-karamelsaus is in 1-2-3 klaar.

 

Sojaijs met dadel-karamelsaus

Ingrediënten

  • 5 grote of 10 kleine dadels, ontpit en in stukjes gesneden
  • 100ml heet water
  • sojaijs
  • brésiliennenootjes

Werkwijze

  • Doe de dadelstukjes en het heet water in een blender, en blend tot een karamelsaus
  • Serveer het sojaijs met de dadel-karamelsaus en de brésiliennenootjes
  • Geniet!

Dadel-karamelsaus | Julienne

6 Comments

  1. geertruurzaam

    februari 23, 2017 at 10:51

    Ik ben geen ijsliefhebber, maar daarentegen wel grote fan van dadelssiroop en aanverwanten!

    1. Julienne

      februari 24, 2017 at 19:50

      Zo lekker hé, dadels <3

  2. gerhilde maakt

    februari 23, 2017 at 17:29

    Die dadelsaus vind ik wel een goed idee! Al vrees ik dat mijn goedkope blender dat niet kan. Dat moet ik eens testen!

    1. Julienne

      februari 24, 2017 at 19:51

      Dan kan het helpen om je dadels vooraf enkele uren te weken, en ze sowieso in stukjes te snijden 🙂 good luck!

  3. Anna Helena

    februari 24, 2017 at 21:42

    Eentje om te onthouden voor deze lente/zomer!

    1. Julienne

      februari 25, 2017 at 09:53

      Yes! Doet me eraan denken: de karamelsaus is ook lekker op bananen’nicecream’ trouwens, nu ik je blogbericht over TGH las 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: