Groene Groentenlasagne
Ik werk maar een halve dag op woensdag, dus woensdag is traditioneel mijn ‘to do’-dag. Deze namiddag had ik eerst een afspraak bij de tandarts, en daarna heb ik een heel ‘to do’-lijstje afgewerkt. Ik ben om boodschappen geweest, heb de afwas gedaan, de keuken en de badkamer gekuist, de woonkamer en de eetkamer gestofzuigd, brood gebakken en deze heerlijke lasagne gemaakt!
Niet slecht hé?
Groene Groentenlasagne
Ingrediënten (voor 3-4 personen)
- 1/2 el olijfolie
- 4 lente-uitjes, fijngehakt
- 200g diepvrieserwtjes
- 300g verse spinazie
- 50g rucola
- peper en zout
- 150ml sojaroom
- 3 el gistvlokken
- ongeveer 8 lasagnebladen
- 5 el paneermeel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Verhit de olijfolie in een grote pan of wok
- Fruit de lente-uitjes gedurende 5 minuten
- Voeg de diepvrieserwtjes toe, en fruit deze tot ze ontdooid zijn
- Doe er nu, beetje bij beetje, ook de spinazie bij. Eens de toegevoegde spinazie is geslonken, mag er nieuwe toegevoegd worden
- Voeg ook de rucola op deze manier toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Giet er de sojaroom bij, roer goed, en laat 5 minuten sudderen
- Roer de gistvlokken door het groente-roommengsel
- Stel de lasagne samen in een rechthoekige ovenschotel (ik gebruikte er een van 27x18cm)
- Begin met een laag lasagnebladen, en dan een laag groente-roommengsel
- Herhaal dit tot alles opgebruikt is. Eindig met een groente-roomlaagje
- Strooi het paneermeel over de lasagne
- Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin en krokant is
Hilde De Brabandere
juli 18, 2014 at 12:31Dank u Silke voor het recept van de groene groentenlasagne. Het was verrassend lekker! Ik zal hem zeker binnenkort eens klaarmaken voor mijn dochter, Eva (Huys)
admin
juli 18, 2014 at 13:43Dag Hilde, bedankt voor de lieve reactie! Hopelijk vindt Eva de lasagne ook lekker 😉