Granola
Granola is eigenlijk een fancy naam voor krokante muesli. Heerlijk met plantaardige melk (soja en rijst-kokos zijn mijn favorieten) of yofu.
Het recept is volledig naar eigen zin en voorraadkast aan te passen, bij mij zaten er bijvoorbeeld volgende dingen in: amandelen, hazelnoten, zonnebloempitten, gojibessen, rozijnen en dadels. Wees creatief!
Granola
Ingrediënten
- 125 ml olie (bv. koolzaadolie, zonnebloemolie, gesmolten kokosolie)
- 75ml ahornsiroop
- 50g rietsuiker
- 3 kl vanille-extract
- snufje zout
- 500g havervlokken
- 200g noten, grof gehakt (bv. walnoten, amandelen, hazelnoten, peccannoten)
- 100g pitten en zaden (bv. pompoen, sesam, zonnebloem, hennep)
- 200g gedroogd fruit, grof gehakt (bv. rozijnen, gojibessen, abrikozen, dadels)
- 50g geraspte kokos
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe de olie, de ahornsiroop, de rietsuiker, het vanille-extract en het zout in een grote kom en meng tot een homogeen mengsel
- Roer er de havervlokken en de noten doorheen
- Stort het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat
- Gebruik de onderkant van een koffietas om het mengsel plat te duwen, zo wordt de granola krokanter en krijg je grotere stukjes
- Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de granola goudbruin is. Draai de bakplaat na een kwartier eens om.
- Laat de granola volledig afkoelen, en meng er dan voorzichtig de zaden, de pitten, het gedroogd fruit en de kokos onder
- Bewaar de granola in een luchtdichte pot of bokaal
Leave a Reply