Gnocchi met geroosterde pompoen

Vorige vrijdag ben ik met 2 vriendinnen gaan eten, en toen heb ik gnocchi met pompoen, rucola en salie-walnootpesto gegeten. Sindsdien wilde ik graag mijn eigen gnocchi maken, et voilà!

Ik heb een beetje geïmproviseerd en heb de pompoen gecombineerd met balsamico en olijfolie. De gnocchi maken was verrassend eenvoudig, dus ik denk dat dit vaker op tafel zal komen!

Gnocchi met geroosterde pompoen

Gnocchi with Roasted Pumpkin

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 500g flespompoen (butternut), geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 2 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 400g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 80g tarwebloem
  • 2 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • enkele blaadjes verse salie ter garnering

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 190°C
  • Meng  de pompoenblokjes met de balsamico en de olijfolie, en kruid met peper en zout
  • Spreid de pompoenblokjes uit over een bakplaat met bakpapier, en bak de pompoen gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Breng een pot gezouten water aan de kook
  • Kook de aardappelblokjes tot ze gaar zijn, gedurende 15-20 minuten
  • Giet, wanneer de aardappelen gaar zijn, het water af
  • Roer er de tarwebloem doorheen, en kneed goed tot er een homogeen mengsel ontstaat
  • Rol er kleine balletjes van, en gebruik een vork om zachtjes streepjes te trekken in de gnocchi
  • Breng opnieuw een pot gezouten water aan de kook
  • Kook de gnocchi gedurende 5 minuten, tot ze aan het oppervlak komen drijven
  • Meng de balsamico en de olijfolie in een klein kommetje, en roer goed
  • Serveer de gnocchi met de geroosterde pompoen, het balsamico-olijfoliemengsel en enkele verse salieblaadjes

Gnocchi with Roasted Pumpkin  Gnocchi with Roasted Pumpkin

 

3 Comments

  1. *Nieuw* Meet & Eat: Silke van Julienne | Fiekefatjerietjes

    maart 13, 2013 at 19:09

    […] Gnocchi met geroosterde pompoen […]

  2. Cécile Wijdenes

    mei 10, 2016 at 09:04

    Wat een leuk idee, deze ga ik zeker maken als er weer pompoenen zijn. Heb laatst ook voor het eerst gnocchi gemaakt, erg leuk om te doen!

    1. Julienne

      mei 11, 2016 at 19:31

      Dankjewel, Cécile! Ik vind het ook een heel leuk werkje, gnocchi maken, maar wel liefst in het weekend, want er kruipt toch wel wat tijd in hé 🙂

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: