Gnocchi met Rucolapesto

Geen Valentijnsgedoe bij ons… gewoon lekker eten, een goed glas wijn en een gezellig avondje in de zetel! Er staat een druk weekend voor de boeg, vol gekook en geklets, dus nu is het eventjes genieten van de stilte voor de storm.

 

Gnocchi met Rucolapesto

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 400g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 80g tarwebloem
  • 40g rucola
  • 2 teentjes look, in schijfjes gesneden
  • 15g ‘kaas’ (ik gebruikte Daiya mozzarella)
  • 15g walnoten
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 250g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 20g rucola ter garnering

 

Werkwijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook
  • Kook de aardappelblokjes tot ze gaar zijn, gedurende 15-20 minuten
  • Maak intussen de pesto: doe de rucola, de look, de ‘kaas’, de walnoten en de olijfolie in een kom, en mix met een staafmixer tot een gladde pasta
  • Proef, en kruid eventueel bij met peper en zout. Zet opzij
  • Giet, wanneer de aardappelen gaar zijn, het water af
  • Roer er de tarwebloem doorheen tot er een homogeen mengsel ontstaat
  • Rol er kleine balletjes van, en gebruik een vork om zachtjes streepjes te trekken in de gnocchi
  • Breng opnieuw een pot gezouten water aan de kook
  • Kook de gnocchi gedurende 5 minuten, tot ze aan het oppervlak komen drijven
  • Serveer de gnocchi met de rucolapesto, de rucola en de kerstomaatjes

Gnocchi met Rucolapesto

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: