Gezonde appel – rabarbercrumble
Deze appel – rabarbercrumble is om van te smullen! Zonder geraffineerde suikers (en met maar een klein beetje ongeraffineerde 😉 ), met veel vezels én vol met fruit. De frisse toets van de homegrown rabarber maakt het helemaal af.
Gezonde appel – rabarbercrumble
Ingrediënten (voor 4 ontbijtjes OF 6 à 8 tussendoortjes)
- 4 kleine of 2 grote appels, in blokjes gesneden
- 2 dikke stengels rabarber, in blokjes gesneden
- 4 el kokosolie
- 200g havervlokken
- 4 el agavesiroop
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht)
- Verdeel de appel- en de rabarberblokjes over een ovenschotel
- Smelt de kokosolie in een steelpan boven een middelhoog vuur
- Roer er de havervlokken en de agavesiroop doorheen
- Verdeel het havermengsel over de appel- en rabarberblokjes
- Zet een halfuurtje in de voorverwarmde oven
- Serveer lauw, eventueel met een bolletje (soja)vanilleijs
Nelle
mei 13, 2017 at 18:49Ik kan bevestigen dat het een heerlijk receptje is!!
Julienne
mei 14, 2017 at 17:52Hihi, dankjewel <3