Geroosterde venkel met zongedroogde tomaten

Als er één ingrediënt voor mij ‘zomer’ schreeuwt, zijn dat wel zongedroogde tomaten… Ze combineren hier prachtig met de zoete smaak van de geroosterde venkel. De oven aansteken op een warme zomerdag lijkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar dit gerechtje is het echt wel waard!

 

Geroosterde venkel met zongedroogde tomaten

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 venkelknollen, in stukjes gesneden. Hou het groen apart als garnering
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 150g couscous
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten op olie, in stukjes gehakt
  • chilivlokken

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verdeel de venkelstukjes over een grote ovenschaal, en overgiet met de olijfolie
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Rooster de venkel zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze licht begint te karamelliseren
  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking
  • Meng de couscous met de geroosterde venkel, de zongedroogde tomaatjes en een eetlepel olie van de zongedroogde tomaatjes
  • Kruid naar smaak bij met chilivlokken
  • Garneer met het groen van de venkelknollen
  • Serveer lauw

 

Geroosterde venkel met zongedroogde tomaten | Julienne

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: