Geroosterde Spruitjes met Granaatappel

Nogmaals spruitjes op het menu, dit keer met heerlijk frisse granaatappel… De kleur van de prachtige rode pitten contrasteert met de geroosterde spruitjes, en ook de knapperigheid is een mooie extra!

Panko is Japans paneermeel. Het is iets krokanter en lichter dan ons paneemeel, en is te verkrijgen in Aziatische winkels.

Hier vind je dé manier om de pitten uit je granaatappel te halen, of om het met de woorden van de man in het filmpje te zeggen: AWE-SOME!

 

Geroosterde Spruitjes met Granaatappel

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 150g bulghur
  • het sap van 1 limoen
  • de pitten van 1 granaatappel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Leg de spruitjes in een ovenschaal, en meng er de twee eetlepels olijfolie doorheen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Laat de spruitjes roosteren gedurende ongeveer 20 minuten. Haal na 10 minuten de ovenschaal even uit de oven, schud goed, en roer er de panko doorheen
  • Kook ondertussen de bulghur volgens de instructies op de verpakking
  • Haal de ovenschaal uit de oven als de spruitjes mooi gekaramelliseerd en gaar zijn
  • Serveer de bulghur met de spruitjes en de granaatappelpitten, en besprenkel met het limoensap


Geroosterde Spruitjes met Granaatappel

Bron: gebaseerd op A Beautiful Mess

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: