Gekruide Spruitjes

Een heerlijk verrassend recept. Geen fan van spruitjes? Dan kan dit recept je vast wél bekoren. De pittige dressing en verse kruiden geven het gerecht een instant kick, en door het roosteren krijgt de smaak van de spruitjes een extra dimensie.

Herfst- en winterkost hoeven heus niet saai te zijn!

 

Gekruide Spruitjes

Gekruide Spruitjes

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 500g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 kl rietsuiker
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 150g quinoa
  • een half bosje koriander, grof gehakt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Leg de spruitjes in een ovenschaal, en meng er de twee eetlepels olijfolie doorheen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Laat de spruitjes roosteren gedurende ongeveer 20 minuten. Schud de ovenschaal na ongeveer 10 minuten eens dooreen
  • Haal de ovenschaal uit de oven als de spruitjes mooi gekaramelliseerd en gaar zijn
  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking
  • Maak ondertussen de dressing klaar: doe de pindakaas, de sojasaus, de rijstazijn, de rietsuiker en de chilipoeder in een glazen bokaaltje, schroef er het deksel goed op en schud goed tot alles gemengd is
  • Serveer de quinoa met de spruitjes en giet er de dressing overheen
  • Werk af met de koriander en de lente-uitjes

 

Gekruide Spruitjes   Gekruide Spruitjes

2 Comments

  1. Danielle

    oktober 21, 2013 at 19:32

    Tegenwoordig ben ik weg van alles waar pindakaas over of doorheen zit, dus op deze manier wil ik de spruitjes wel een kans geven 🙂

    1. admin

      oktober 22, 2013 at 16:52

      Aha, een mede-pindakaasverslaafde! Heb nog wel wat pindakaasreceptjes hoor 😉 deze wafeltjes met pindakaas en banaan bijvoorbeeld waren heer-lijk! https://silkedesaever.be/julienne/wafeltjes-met-pindakaas-en-banaan/

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: