Geef veggie meer zendtijd!

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn de boodschappen van algemeen nut op televisie absoluut niet altijd van algemeen nut… De theorie is prima:

Een boodschap van algemeen nut is een niet-commerciële tv-boodschap die uitgaat van:

 • bepaalde overheden of openbare instellingen die burgers willen informeren over hun beleid
 • sociale of humanitaire verenigingen of verenigingen van algemeen welzijn die hun opdracht willen toelichten
 • erkende of gesubsidieerde culturele verengingen die hun culturele activiteiten aan het publiek kenbaar willen maken

 

Algemeen nut?!

Tot je de boodschappen van algemeen nut eens in de praktijk bekijkt: hoe vaak zien we geen veredelde reclamefilmpjes passeren voor ‘rundvlees van bij ons’ of ‘gecertificeerd varkensvlees’? Wat daar niet-commercieel aan is, het is me een raadsel! Het beste van al: deze spotjes krijgen vaak gratis zendtijd omdat ze zogezegd belangrijk zijn voor de Belgische burgers.

 

Donderdag Veggiedag

EVA vzw probeert al jaren om dit aan te vechten, en heeft eindelijk zijn slag thuis gehaald: de Donderdag Veggiedagcampagne krijgt 1 week gratis zendtijd als boodschap van algemeen nut op de openbare omroep.

Vanaf 25 september zullen één- en Canvaskijkers aangemoedigd worden om minder dierlijke en meer plantaardige producten te eten. Minstens één dag per week geen vlees of vis eten is een boodschap van algemeen nut voor iedereen op deze planeet. In tegenstelling tot de vleespromotiespotjes die we nu op televisie zien verschijnen…

 

1 week is goed, 2 weken is nog veel beter!

Daarom lanceerde EVA gisteren een crowdfundingcampagne ‘Geef veggie meer zendtijd’. Met 12.000 euro komt de veggieboodschap een week langer op televisie. En hoe meer centen er binnengehaald worden, hoe langer de plantaardige boodschap op de nationale televisie te zien is.

Wil je mee het verschil maken? Dan kan je een bijdrage storten via de crowdfunding: elke euro telt. Je kan natuurlijk ook ‘de blijde boodschap’ helpen verkondigen via bijvoorbeeld social media of door een mailtje te sturen naar vrienden en/of familie. De firma dankt u 😉
PS: meer lezen over de voordelen van vaker veggie eten? Hier vind je fijn leesvoer terug!

4 Comments

 1. gerhilde maakt

  april 8, 2017 at 18:40

  Ah, maar dat is een goed initiatief!

  1. Julienne

   april 9, 2017 at 16:28

   Ja hé! Ben superblij dat het erdoor gekomen is!

 2. Le petit requin

  april 21, 2017 at 10:18

  Super! Heb mij ook al vaak vragen gesteld bij die “boodschappen van algemeen nut”, heel blij dat eva zijn slag thuisgehaald heeft!

  1. Julienne

   april 23, 2017 at 18:50

   Ik ook! Eindelijk écht eens algemeen nut 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: