Fruittaart

Zoals beloofd ook nummer drie van de trilogie… En eigenlijk was dit mijn favorietje: kleurrijk en niet te zwaar.

Het was de eerste keer dat ik Taartina gebruikte op een taart, en dat is eigenlijk heel goed meegevallen! Het is een soort gelei die het fruit beschermt tegen oxidatie (bruin worden), op plantaardige basis. Taartina is een product van dr. Oetker dat je gewoon in de supermarkt vindt.

 

Fruittaart

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg of kruimeldeeg
  • 750 ml sojadrink
  • 1 zakje (50g) vanillepuddingpoeder
  • 75g rietsuiker
  • allerlei fruit (bv. kiwi, bosbessen, mandora, druiven, aardbeien, …)
  • 1 zakje Taartina
  • 250ml water

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Rol het deeg uit in een met bakpapier beklede taartvorm
  • Leg er nog een vel bakpapier in, en giet er daarna bakbonen (verkrijgbaar bij bv. Dille & Kamille) of gedroogde bonen/kikkererwten/… in
  • Bak de taartbodem gedurende zo’n 30 minuten blind, tot het deeg gaar en goudbruin is
  • Laat daarna de taartbodem afkoelen op een taartrooster
  • Maak intussen de pudding: breng 700ml van de sojadrink aan de kook
  • Los het puddingpoeder in de overige 50ml sojadrink op
  • Giet, eenmaal de sojadrink kookt, het opgeloste puddingpoeder erbij en roer zeer goed
  • Laat enkele minuten doorkoken terwijl je blijft roeren
  • Haal de pudding van het vuur, en roer er de rietsuiker doorheen
  • Laat de pudding een 5tal minuten afkoelen, en giet in de afgekoelde taartbodem
  • Zet de taart in de koelkast tot de pudding mooi is opgesteven
  • Beleg met fruit naar keuze
  • Maak de Taartina klaar volgens de instructies op de verpakking
  • Bestrijk het fruit met de bereide Taartina

Fruittaart | Julienne

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: