Fris ontbijtje met citroen & kokos

Dit ontbijtje is eens iets helemaal anders… En verzadigt dan ook nog eens heel goed, dankzij het geheime ingrediënt hempfu. Dat is, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, een alternatief voor tofu op basis van hennep. Bomvol eiwitten dus, en gezonde vetzuren. Hennep is namelijk een goede bron van ALA, een omega 3 vetzuur.

De hempfu wordt gemaakt door het Belgische bedrijf De Hobbit. Omdat ik zo gefascineerd was door het product, contacteerde ik hen met de vraag of ik de hempfu eens mocht uittesten. En zo geschiedde!

Ik wist dat ik iets fris wilde combineren met de beetje ‘grassige’ smaak van de hennep, en aangezien citroen en kokos één van mijn favoriete combo’s zijn, was het snel geklonken 😉

Zelf houd ik enorm van zuur, en om een beetje ‘bite’ toe te voegen aan het ontbijtje, sneed ik de partjes van enkele citroenschijfjes fijn om er doorheen te roeren. Heerlijk!

 

Fris ontbijtje met citroen & kokos

Ingrediënten (voor 1 stevige portie)

  • 1 pakje (200g) hempfu
  • sap van 1 citroen
  • 1 el agavesiroop (of meer, naar smaak)
  • 5 el kokosmelk
  • ter garnering: fijngehakte stukjes citroen en muntblaadjes

 

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine
  • Blend tot een homogeen mengsel
  • Garneer met citroen en munt

 

4 Comments

  1. Anna Helena

    januari 14, 2018 at 11:50

    En met wat is dit dan te vergelijken? Yoghurt? Dikke smoothie?

    1. Julienne

      januari 14, 2018 at 17:43

      Eigenlijk eerder een gladde havermout, ongeveer die dikte!

  2. Evi

    januari 16, 2018 at 08:42

    Oh klinkt wel interessant! Misschien probeer ik het ook wel eens.

    1. Julienne

      januari 18, 2018 at 13:20

      Leuk! Benieuwd wat je ervan vindt!

Laat een reactie achter op Anna Helena Cancel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: