Gebakken noedels met ananas

Gebakken noedels met ananas

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 175g rijstnoedels, ongekookt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el sojasaus
  • 2 kl kerriepoeder
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 60ml water
  • 3 teentjes look, fijngehakt
  • 125g diepvrieserwtjes
  • 1 middelgrote wortel, geraspt
  • 1 blik (400g) ananasstukjes, sap afgegoten
  • 30g rozijnen
  • 50g  cashewnoten, ongezouten
  • 1 lente-ui, gehakt

 

Werkwijze

  • Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking en giet het water af
  • Roer een eetlepel zonnebloemolie door de noedels, en zet opzij
  • Meng in een kommetje de sojasaus en het kerriepoeder samen, en zet opzij
  • Verhit de halve eetlepel zonnebloemolie in een grote pan of wok
  • Voeg de look toe, en wok deze tot er een sterke geur vrijkomt, ongeveer 1 minuut
  • Voeg de wortel en de erwtjes toe. Als de wok te droog wordt en begint te sissen, is het aangeraden om een eetlepel water toe te voegen, zodat de kans op aanbranden verkleint
  • Voeg na 5 minuten de noedels, ananasstukjes, rozijnen en cashewnoten toe
  • Giet er ook het sojasaus/kerriemengsel bij, en roer voorzichtig om alles goed te mengen
  • Laat nog enkele minuten sudderen, en dien dan op
  • Garneer met de lente-ui

Bron: recept gebasseerd op about.com

1 Comment

  1. 10 x inspiratie voor het avondeten – Julienne

    mei 12, 2016 at 18:50

    […] tofu of tempeh, en een verrassend sausje. Als het aan Jeroen lag, aten we elke dag pad thai of deze gebakken noedels met ananas, maar zoals ik al zei: met wokken kan je álle kanten […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: