Frangipane Cupcakes
Een plantaardige cupcake, gebaseerd op een receptje van EVA vzw, maar dan iets specialer gemaakt door een scheut amaretto in het beslag en het glazuur.
Frangipane Cupcakes
Ingrediënten (voor 6 cupcakes)
Beslag
- 40ml zonnebloemolie
- 60g rietsuiker
- 30g yofu (sojavariatie op yoghurt)
- 80ml sojadrink
- 1 kl vanille-extract
- 2 el amaretto (amandellikeur)
- 60g volkorenmeel
- 1 kl bakpoeder
- snufje zout
- 30g amandelpoeder
Decoratie
- 6 kl kersenconfituur
- 60g poedersuiker
- 1 el amaretto (amandellikeur)
- 1 el water
- 6 kl amandelschilfers
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng de olie, de suiker, de yofu, de sojadrink, het vanille-extract en de amaretto in een kom
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de kom
- Voeg het amandelpoeder toe, en roer goed
- Vet 6 kuiltjes van een cupcakeblik in, en vul ze voor 1/3 met het beslag
- Schep in elk kuiltje een koffielepel confituur, en vul verder op met het beslag tot 2/3
- Bak de cupcakes gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven
- Maak intussen een glazuur met de poedersuiker, de amaretto en het water. Zet opzij
- Laat de cupcakes afkoelen op een taartrooster, giet er wat glazuur over, en werk af met amandelschilfers
Bron: recept gebaseerd op EVA vzw
Leave a Reply