Foodstorms

Ik begin met het slechte nieuws: de Gentse Feesten-ronde van Foodstorms gaat zijn laatste avond in. Maar gelukkig is er ook goed nieuws: ze blijven pop uppen 😉 op de Foodstorms facebook-pagina en website kan je perfect volgen waar en wanneer je nog eens plantaardig gastronomisch kunt gaan genieten.

En genieten was het zeker! Kevin Storms en zijn team doen dat geweldig. Ik had hoge verwachtingen, en die zijn meer dan ingelost! Niet alleen in de keuken, maar ook in de zaal. De bediening liep enorm vlot, en op alle vragen had men meteen een antwoord klaar.
Van vrienden die enkele dagen na ons gingen eten, hoorden we dat ze een compleet ander menu gekregen hadden. Kwestie van de spanning er voor het team zelf wat in te houden zeker?!

Van spanning gesproken, ik zal die er voor jullie niet langer in houden. Hieronder vinden jullie een visueel voorproefje van wat je zoal kunt verwachten bij Foodstorms. Spoiler alert: stuk voor stuk schilderijtjes, bomvol smaak!

_MG_6629-2 

Rode biet + lavas

_MG_6632-2

Ceviche van beukenzwam met avocado en ananas

_MG_6633-2

Ravioli van zwarte olijf, cashew, tuinkruiden

 

_MG_6636-2

Carpaccio van koolrabi, pijnboompitten, kruidenolie

_MG_6637-2

Roulade van borlotti, venkel & salie – biersaus – jonge prei & bloemkool – spitskool

_MG_6640-2

Aardbei, ijzerkruid, amandel, witte chocola

 

Ook het decor van de pop up viel in de smaak: heel stijlvol, met veel hout en groen. Er was over nagedacht, ook al wordt deze locatie voorlopig maar een 15-tal keer gebruikt.

Ik was – en ben – vooral grote fan van de quotes die er de show stelen: “Eat food. Not too much. Mostly plants.” van de geweldige Michael Pollan, en “Seize the moment. Remember all those women on the Titanic who waved off the dessert cart” van Erma Bormack. Voor mij persoonlijk twee quotes die een grote waarheid met zich meedragen: genieten van het leven en van lekkere gezonde voeding!

Als ik toch al een minpuntje moet meegeven: de stoelen waren niet zo comfortabel, en ik werd op regelmatige basis aangevallen door een klimoptak uit de plantenmuur.

_MG_6624-2

_MG_6626-2

_MG_6641-2

Kortom: zeker een aanrader voor een speciaal avondje uit, gezien de iets hogere prijsklasse. En de voor mij persoonlijke conclusie? Ik heb nog héél veel te leren!

 

 

3 Comments

 1. fiekefatjerietjes

  juli 28, 2014 at 17:32

  Wauw, dat ziet er geweldig uit!
  Ga er toch eens naartoe moeten als ze nog eens pop-uppen! En jammer dat ze daar niet blijven als écht restaurant…

  1. admin

   juli 28, 2014 at 17:33

   Wat niet is, kan nog komen hé 😉

 2. 25 Foodvragen Tag | Julienne

  december 7, 2014 at 18:54

  […] menu bij Foodstorms. Daar ben ik deze zomer gaan eten, en wow, wat was dat een ervaring! Het gerechtje op de foto is […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: