Risotto met Champignon en Venkel
Risotto met Champignon en Venkel
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 venkelknol, in blokjes gesneden (2cmx2cm)
- olijfolie
- peper en zout
- 250g champignons, in schijfjes gesneden
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 250g risottorijst (Arborio of Carnaroli)
- 125ml witte wijn
- 150g witte bonen, uit blik
- 500ml groentenbouillon
- enkele verse muntblaadjes ter garnering
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Meng de venkel met een eetlepel olijfolie in een mengkom
- Breng op smaak met peper en zout
- Spreid de venkel uit over een bakplaat met bakpapier
- Rooster voor zo’n 25 minuten. Zet opzij
- Fruit intussen de champignons in een halve eetlepel olijfolie in een grote pan of wok
- Zet de champignons opzij en hergebruik de pan om de risotto te maken
- Verwarm opnieuw een halve eetlepel olijfolie in de pan
- Fruit de ui, en strooi er dan de risottorijst overheen. Roer goed
- Blus met de witte wijn
- Mix de witte bonen met een scheutje groentenbouillon en olijfolie tot een dikke pasta
- Giet de rest van de groentenbouillon beetje per beetje in de risotto, ongeveer een glas (150ml) per keer
- Roer elke keer goed, en wacht dan tot de bouillon geabsorbeerd is, vooraleer er nieuwe bij te gieten. Dit zou zo’n 20 minuten moeten duren
- Voeg de bonenpasta, champignons en venkel toe, en roer goed
- Breng op smaak met peper en zout
- Garneer met enkele verse muntblaadjes
Bron: recept gebaseerd op EVA vzw
Leave a Reply