Risotto met Champignon en Venkel

Risotto met Champignon en Venkel

Fennel-Mushroom Risotto

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 venkelknol, in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 250g champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 250g risottorijst (Arborio of Carnaroli)
  • 125ml witte wijn
  • 150g witte bonen, uit blik
  • 500ml groentenbouillon
  • enkele verse muntblaadjes ter garnering

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Meng de venkel met een eetlepel olijfolie in een mengkom
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Spreid de venkel uit over een bakplaat met bakpapier
  • Rooster voor zo’n 25 minuten. Zet opzij
  • Fruit intussen de champignons in een halve eetlepel olijfolie in een grote pan of wok
  • Zet de champignons opzij en hergebruik de pan om de risotto te maken
  • Verwarm opnieuw een halve eetlepel olijfolie in de pan
  • Fruit de ui, en strooi er dan de risottorijst overheen. Roer goed
  • Blus met de witte wijn
  • Mix de witte bonen met een scheutje groentenbouillon en olijfolie tot een dikke pasta
  • Giet de rest van de groentenbouillon beetje per beetje in de risotto, ongeveer een glas (150ml) per keer
  • Roer elke keer goed, en wacht dan tot de bouillon geabsorbeerd is, vooraleer er nieuwe bij te gieten. Dit zou zo’n 20 minuten moeten duren
  • Voeg de bonenpasta, champignons en venkel toe, en roer goed
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Garneer met enkele verse muntblaadjes

Fennel-Mushroom Risotto  Fennel-Mushroom Risotto

Bron: recept gebaseerd op EVA vzw

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: