Farfalle al Finocchio

Venkel is een fantastische groente. Ik maakte eerder al verschillende venkelrecepten, onder andere deze tajinegekaramerelliseerde venkeltaartjesrisotto met venkel en champignons, en couscous met geroosterde groenten en perziken. Het is een groente die nooit teleurstelt, ze is zo veelzijdig!

Ik heb enkele venkelknollen gekocht toen ik vorige week met mijn mama naar de Zuidmarkt in Brussel ging. De prijzen van de groenten en het fruit zijn daar gewoon gek. De marktkramers bieden allemaal tegen elkaar op, en als je wat vergelijkt, kan je echt koopjes doen.

 

Farfalle al Finocchio

Farfalle al Finocchio

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 175g volkoren farfalle, ongekookt
  • 1/2 el olijfolie
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 grote of 3 kleine venkelknollen, fijngesneden. Hou het groen apart ter garnering.
  • 3 el witte wijn
  • 250ml sojaroom
  • 1 el gedroogde dille
  • peper en zout

 

Werkwijze

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Verwarm de olijfolie in een grote, diepe pan
  • Fruit de look gedurende 3 minuten
  • Voeg de fijngesneden venkel toe, en fruit tot deze zacht begint te worden
  • Giet er de witte wijn bij, en roer tot deze bijna volledig is verdampt
  • Voeg de sojaroom toe, en laat even pruttelen
  • Breng op smaak met de gedroogde dille en peper en zout
  • Garneer met het fijngesneden venkelgroen

Farfalle al Finocchio    Farfalle al Finocchio

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: