Masala met aubergine en kikkererwten

Een rustige zondag… We zijn allebei flink verkouden, dus niets al te ingewikkelds gekookt vandaag. Dit is een heerlijk Indisch gerecht, met een fantastische combinatie van smaken en specerijen. Het klaarmaken vraagt niet veel tijd, dus dit is een ideaal avondmaal  tijdens de werkweek.

Masala met aubergine en kikkererwten

Eggplant and Chickpea Masala

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 175g rijst, ongekookt
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 2 kl koriander
  • 1 kl komijn
  • 2 kl sesamzaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesneden
  • 1 grote aubergine, in blokjes gesneden (1cm x 1cm)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el pindakaas
  • 1 kl chilipoeder
  • 1/4 kl kaneel
  • 2 el geraspte kokos
  • 1/2 el rietsuiker
  • 1 blik kikkererwten, afgegoten
  • verse peterselie om te garneren

Werkwijze

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote pan of wok
  • Strooi de koriander, de komijn en de sesamzaadjes in de pan
  • Voeg de look, de ui en de aubergine toe tot ze bruin beginnen te worden
  • Giet de tomatenblokjes en de pindakaas in de pan
  • Voeg ook de chili, de kaneel, de kokos en rietsuiker toe
  • Laat ongeveer 10 minuten sudderen
  • Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten sudderen
  • Garneer met wat verse peterselie

Eggplant and Chickpea Masala Eggplant and Chickpea Masala

Bron: recept gebaseerd op Fat Free Vegan Kitchen

1 Comment

  1. In de kijker | Silke van Julienne | Fiekefatjerietjes

    augustus 26, 2014 at 14:12

    […] Masala met aubergine en kikkererwten […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: