Doodgewone gewoontes

lilith startte met het delen van haar doodgewone gewoontes, en al snel volgde ook Kelly. Zalig (én herkenbaar) om te lezen!

Ook ik houd wel van wat rust, ritme & regelmaat. Ik vertelde jullie eerder al over mijn ochtendroutine en verklap nu ook enkele andere van mijn doodgewone gewoontes:

 • Zondag is plandag: ik stel ons weekmenu op, en maak een nieuwe weekly aan in mijn bullet journal. Ik probeer dan ook eens te kijken naar mijn blogkalender van de komende dagen, als die tenminste nog niet ingevuld is.
 • Ik draag nooit pantoffels, maar van die hele dikke sokken. Ten eerste omdat we een steile trap hebben, en ik lomp ben. Ten tweede omdat Lua pantoffels haat.
 • Jeroen en ik sturen meerdere smsjes of messenger-berichtjes per dag. Vaak gewoon eens polsen hoe het gaat, maar even vaak sturen we grappige filmpjes, links of memes door naar elkaar.
 • Ik drink maximum één tas koffie per dag, meestal verdeeld in kleine bodempjes doorheen de dag. Als ik van de eerste keer een volledige tas inschenk, vergeet ik die 99% van de tijd, en dan moet ik koude koffie drinken, brrr.
 • Wij eten minstens 1 keer per week frietjes, meestal uit de actifry. Frietjes for life!
 • Ik leg ‘s avonds altijd mijn kleren klaar voor de dag erna. Dat duurt maximum een paar minuutjes dankzij mijn grote liefde de capsule wardrobe <3
 • Van zodra de temperatuur onder de 15°C zakt, slaap ik elke nacht met mijn kersenpit. Omdat wij geen enkele ruimte behalve onze living/keuken verwarmen, is dat geen overbodige luxe om het bed (en mijn lijf) een beetje op te warmen
 • Ik luister nog altijd graag naar cd’s. Een gewoonte die ik van mijn mama overgenomen heb: dezelfde cd op non stop repeat afspelen tot hij bijna letterlijk kapot gedraaid is. Momenteel is Islands van Bear’s Den the chosen one 😉
 • Het eerste wat ik elke dag doe als ik thuiskom is minstens een kwartiertje knuffelen en spelen met onze hondjes. Onvoorstelbaar hoe enthousiast die elke keer weer zijn.
 • ‘s Avonds tijdens het koken probeer ik ook altijd onze lunch voor de dag erop te maken. Meestal is dat een maaltijdsalade of een aangevuld restje van ons avondeten.
 • Als ik kan, ga ik altijd op hetzelfde plekje in de bus gaan zitten. Dat komt niet zo vaak voor, maar in de winter altijd iets frequenter. Ik ben ongeveer een uurtje onderweg naar het werk, en luister dan ofwel naar Spotify, ofwel naar de podcast Happier.
 • Ik ben een enorme zoetebek, maar eet altijd maar één stukje chocolade, één koekje, … En geniet daar met volle teugen van. 100% moderator dus volgens Gretchen Rubin!

 

Heb jij ook zo van die doodgewone gewoontes?

6 Comments

 1. Anna Helena

  september 28, 2017 at 20:08

  Hartje voor Bear’s Den en luisterer naar CD’s!

 2. Evi

  oktober 1, 2017 at 17:44

  Wat leuk om te lezen! Zelf hou ik ook echt wel van rust en regelmaat dus ga binnenkort ook eens bloggen over mijn doodgewone gewoontes 🙂

  1. Julienne

   oktober 2, 2017 at 19:10

   Leuk! Ik ben benieuwd!

 3. Liese

  oktober 9, 2017 at 18:42

  Ik heb je blog nog maar pas leren kennen en vraag me nu af: hoe doe je dat, enkel keuken/living verwarmen? 🙂

  1. Julienne

   oktober 9, 2017 at 18:55

   Ik kende je blog ook nog niet, ben net eens gaan piepen: wat leuk!

   We hebben centrale verwarming, en al onze radiatoren (behalve dus die in keuken/living) zijn altijd dicht gedraaid. We hebben een Nest-thermostaat en die staat standaard ook maar op 17°C. Als we het echt koud hebben, of als er bezoek is, gaat die wel af en toe een paar graadjes warmer. Maar meestal kruipen we gewoon lekker knus onder een dekentje ‘s avonds 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: