De parels die ik afgelopen maanden las

Ik heb ongelofelijk veel gelezen de voorbije maanden. Met de teller op 47 boeken heb ik mijn reading challenge van 2018 (36 stuks) dus al ruim overschreden, en we zijn nog niet eens midden november, jongens!

Er zijn eigenlijk twee redenen voor die versnelling hoger: sinds deze zomer heb ik een Kobo Plus account, én ik had twee weken verlof in september. Tijdens dat verlof las ik gemiddeld een half boek per dag, dus dat telt snel op hé 😉

Aangezien ik al zoveel las, en het zeker niet allemaal hoogvliegers waren, heb ik ervoor gekozen om vandaag enkel iets te schrijven over mijn favoriete boeken van de laatste maanden. De vijfsterrekes op Goodreads dus!

 

Heks – Camilla Läckberg

Miljaar, dit was zo’n goede thriller! Een mengelmoes van een verdwijning in het heden, een verdwijning 30 jaar geleden, en een verhaal over hekserij in de 17de eeuw. Klinkt bizar, en dat is het eigenlijk ook, maar zoooo meeslepend! Van deze auteur ga ik zeker nog boeken lezen.

Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Dertig jaar geleden verdween daar namelijk een vierjarig meisje dat later werd teruggevonden – vermoord.

Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de een leidt sindsdien een teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd. Patrik Hedström acht de kans klein dat er een verband is tussen de verdwijningen, maar moet de mogelijkheid tóch onderzoeken, daarbij bijgestaan door schrijfster Erica Falck.

Hoe dieper ze in de zaak verwikkeld raken, hoe meer ze zich realiseren dat deze ver teruggaat in de geschiedenis. Het verhaal gaat namelijk dat een vrouw die in de zeventiende eeuw werd beschuldigd van hekserij meerdere gezinnen vervloekt had…  (Ambo – Anthos)

 

Noord – Sien Volders

Normaal sta ik heel weigerachtig tegenover boeken die keihard gehypet worden, maar deze was de hype meer dan waard! Een prachtig, traag verhaal dat je doet wegdromen van koude landen. Zelfs als je normaal een zonneklopper bent 😉

In de vroege jaren tachtig trekt Sarah, een jonge zilversmid op een kantelpunt in haar leven, voor een tijd naar het noorden. Ze komt in een afgelegen goudzoekersstadje terecht en ontmoet er Mary, die de enige winkel en het postkantoor uitbaat. Het pad van beide vrouwen kruist dat van twee mannen: mannen die leven voor muziek, vrijheid en het ongetemde bestaan. Gaandeweg leert Sarah hoe Mary’s leven een voorafspiegeling is geweest van het hare en wat het betekent vrij te zijn. (Goodreads)

 

The Hate U Give – Angie Thomas

Nog zo’n toppertje. Grijpt naar de keel, en laat je je twee pollekes kussen dat je je een veilige buurt en thuis hebt.

Sixteen-year-old Starr Carter moves between two worlds: the poor neighborhood where she lives and the fancy suburban prep school she attends. The uneasy balance between these worlds is shattered when Starr witnesses the fatal shooting of her childhood best friend Khalil at the hands of a police officer. Khalil was unarmed.

Soon afterward, his death is a national headline. Some are calling him a thug, maybe even a drug dealer and a gangbanger. Protesters are taking to the streets in Khalil’s name. Some cops and the local drug lord try to intimidate Starr and her family. What everyone wants to know is: what really went down that night? And the only person alive who can answer that is Starr.

But what Starr does or does not say could upend her community. It could also endanger her life. (Goodreads)

 

Een man genaamd Ove – Frederik Backman

Een hartverscheurend en tegelijk hartverwarmend verhaal. Had ik maar een Ove als buurman <3

Ove is negenenvijftig jaar oud. Hij rijdt Saab. Mensen noemen hem ‘de bittere buurman’. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn onmiddellijke omgeving, in de wijk waarin hij woont. Hij en zijn vrouw Sonja waren de eerste bewoners, samen met hun vrienden Rune en Anita.

Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de buurtbewonersgroep. Maar achter deze pedante facade schuilt een verhaal, een verdrietig verhaal.

Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan (bol.com)

 

Las jij nog aanraders de laatste tijd?

8 Comments

 1. fieke

  november 11, 2018 at 12:08

  Oh, Noord! Zo een mooi boek! Ik heb net ‘Ik ben Eleanor Oliphant’ uit, ook een aanrader!

  1. Julienne

   november 14, 2018 at 19:30

   Oh, die zet ik op mijn lijstje! Klinkt inderdaad goed! Dankjewel voor de tip

 2. SofieD

  november 11, 2018 at 19:58

  Noord las ik ook én ik vond het zoooo prachtig! Die sfeer was echt heerlijk. En ik hou ook niet van gehypete boeken, dit sprak me om één of andere reden wel aan en dus heb ik het gelezen.

  1. Julienne

   november 14, 2018 at 19:32

   Ja hé, vind het ergens wel spijtig dat ik het in de zomer gelezen heb, en niet zo lekker knus in de winter, haha.

 3. Le petit requin

  november 12, 2018 at 09:23

  Hoera voor veel lezen! En al helemaal wanneer daar toppers tussenzitten 🙂
  Noord staat klaar in mijn kast en ik ga het er toch echt wel eens als volgende boek moeten uithalen (zeg ik weliswaar al een maand, maar er komt telkens een maandboek van de boekenclub, een gereserveerd boek van de bib of een studieboek tussen…).

  1. Julienne

   november 14, 2018 at 19:32

   Haha, denk dat het ideale lectuur is voor tijdens een Zwitserse winter, dus geen nood als het er nog niet meteen uit geraakt 😉

 4. Evi

  november 13, 2018 at 11:41

  Hartjes voor veel lezen! Heks wil ik na jouw review nu toch ook wel eens lezen want ben er benieuwd naar geworden. Ben jij trouwens tevreden van zo een Kobo Plus Account? Want ik twijfel erover.

  1. Julienne

   november 14, 2018 at 19:35

   Enerzijds wel, omdat ik echt wel veel meer lees zo, zonder dat ik steeds naar de bib moet of elk e-book (dat ik sowieso maar één keer lees) apart moet betalen… Het grote nadeel voor mij is dat veel boeken in het Nederlands zijn, en ik heel graag in het Engels lees. En dat natuurlijk ook niet elke titel (zeker nieuwere boeken) beschikbaar is.

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: