De ‘Groener Doener’ tag

Op Kouwe Kleren, de heerlijke blog van Hermien, vind je nu een tag die ze samen met 6 andere groene bloggers heeft opgesteld. Een vragenlijst die perfect in mijn straatje past!

 1. Wat doe jij al veel groener en wat kun je nog veel groener doen? (Mevrouw Miauw)
  Wij zijn al vrij bewust bezig met groen leven…

  Huis: we hebben een slimme thermostaat, en verwarmen enkel het leefgedeelte van ons huis (open keuken/living) op een relatief lage temperatuur. Ons huis is goed geïsoleerd, en we gaan bewust om met ons elektriciteits- en waterverbruik. Onze huishoudapparaten werden bewust gekozen omwille van hun energielabel, en vaatwas/wasmachine gaan enkel aan als ze volledig vol zitten. We gebruiken ook enkel ecologische schoonmaak-/wasmiddelen.

  Aankoopgedrag: qua kledij/gadgets/… zijn we bewust aan het consuminderen. We kopen pas nieuwe spullen als we die echt nodig hebben of willen (dus na een ‘twijfel’termijn in plaats van impulsief). Qua boodschappen kan er wel nog een tandje bij. We kopen sowieso bijna enkel biologisch en zo veel mogelijk lokaal en seizoensgebonden, maar verpakkingsgewijs kunnen we wel nog een effort doen. We eten wel plantaardig, wat ook héél groen is, joepie!

  Reizen: mijn man heeft een bedrijfswagen, en ikzelf verplaats mij enkel met de fiets en het openbaar vervoer. We proberen ook om bewust minder te vliegen, in de meeste jaren nemen we maximum één keer het vliegtuig.

 2. Wat doe jij om mensen te informeren/motiveren om te kiezen voor een groene(re) levensstijl? (Het Groene Broertje)

  Ik schrijf en praat over de manieren waarop wij groen leven, en merk dat dit veel mensen wel aanzet om kleine stapjes te nemen. Toen ik bijvoorbeeld een blogpost schreef over hoe wij wassen, spraken veel mensen mij aan over het feit dat ze nu ook wasbol gekocht hadden.

 3. Wat vind je de moeilijkste groene stap om te zetten? (Renmeisje)

  Verpakkingsvrij winkelen is nog altijd moeilijk… Ik probeer zo vaak mogelijk mijn ‘grote’ boodschappen in winkels als BE O of OHNE te doen, zodat ik niet verleid word om verpakte dingen te kopen. Maar als we dan tussendoor nog ergens snel wat inkopen doen in een gewone supermarkt, belanden er vaak wel in plastic verpakte dingen in ons mandje…

 4. Wat is toe nu toe jouw beste groene beslissing? (De Groene Zus)

  Zoals Gerhilde al schreef, zo’n beetje alle stapjes bijeen. Mijn capsulekleerkast is wel één van de dingen waar ik op dagelijkse basis nog altijd héél blij mee ben.

 5. Hoe kun je op een goedkope manier je huis groener krijgen? (Omdat ik dat wil)

  Door tweedehands te kopen of te krijgen/ruilen. Zo kreeg ik al regelmatig stekjes van vriendinnen, waardoor ons huis letterlijk groener werd/wordt. Ook kopen we regelmatig tweedehands spulletjes, en brengen we zelf tijdens het onstpullen ook dingen naar de kringloopwinke.

 6. Hoe zorg jij ervoor dat je minder voedsel verspilt? (Plantaardiger)

  Door weekmenu’s te maken, en bewust bezig te zijn met de inhoud van onze koelkast en berging. Zo belandt een restje van ons avondmaal vaak aangevuld als lunch op tafel de volgende dag. Ik mag vrij trots zeggen dat wij weinig tot geen voedsel weggooien.

 7. Wat zou je groen doen met een miljoen? (Kouwe Kleren)

  Heel wat geld doneren aan goede doelen, investeren in groene bedrijven, workshops geven rond groen(er) leven, geld uitdelen aan vrienden en familie om bv. energiezuinige toestellen mee te kopen of hun huis mee te isoleren, … Inspiratie genoeg, laat dat miljoen maar komen 😉

 

11 Comments

 1. Le petit requin

  februari 22, 2018 at 16:04

  Haha, laat dat miljoen maar komen 😉 Maar inderdaad, meer dan genoeg mogelijkheden om met dat geld groene dingen te doen!
  Mijn inspireer je alleszins met je eetgewoontes. Ook al zit volledig vegetarisch er (nog) niet in, laat staan veganistisch, ik let er wel al veel vaker op.

  1. Julienne

   februari 24, 2018 at 20:54

   Ik vind echt dat je

   1. Julienne

    februari 24, 2018 at 20:55

    Oeps, te snel verstuurd 😀 ik vind echt dat je op dat vlak al heel ver bent hoor, Haaike! Als ik je maandmenu’s bekijk, zie ik vooral heel veel groen 😉 keigoed bezig dus!

 2. fieke

  februari 24, 2018 at 19:07

  Inspirerend, en jullie zullen er ongetwijfeld veel anderen mee aansteken.
  Leuke tag trouwens, ik denk dat ik ‘m ook eens ga invullen!

  1. Julienne

   februari 24, 2018 at 20:55

   Zeker doen! Ben benieuwd naar jouw antwoorden!

 3. Hermien - KouweKleren

  maart 4, 2018 at 11:31

  Wat heb je het lekker uitgebreid ongevuld! Ik kan op huisgebied nog wat van je leren, wij ploegen nog altijd door onze voorraad schoonmaakmiddelen heen, al experimenteer ik tussendoor alvast met baking soda e.d. Je weekmenu’s vind ik ook een fijne tip!

  1. Julienne

   maart 5, 2018 at 08:21

   Met baking soda en azijn kom je al héél ver 😉 En bij ons heeft dat ook even geduurd hoor… Stap voor stap!

 4. Marie

  maart 6, 2018 at 18:55

  Superleuk! Klinkt helemaal in mijn straatje, ik houd van historische romans/drama”s. Ik doe graag mee (en volg je op Bloglovin”).

  1. Julienne

   maart 10, 2018 at 15:33

   Welkom, Marie! Bedankt voor je lieve reactie. Ik kom jouw antwoorden zeker eens lezen!

 5. Leen

  maart 9, 2018 at 14:12

  Een miljoen is te weinig, zeg ik! :p Ik heb dit lijstje al een paar keer zien passeren en nu ga ik het zelf ook eens invullen se.

  1. Julienne

   maart 10, 2018 at 15:33

   Hahaha, om groen te doen is er nooit geld genoeg 😉 ben benieuwd naar jouw antwoorden!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: