Krokante Preitaartjes

Krokante Preitaartjes

Crunchy Leek Tartelettes

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1/2 el olijfolie
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • peper en zout
  • kerriepoeder
  • 50ml sojaroom
  • 1 rol bladerdeeg
  • 75g tofureepjes (ik gebruikte Alpro tofureepjes, licht gekruid)
  • 4 el paneermeel
  • gemengde sla
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el walnootolie
  • 1 bokaaltje (180g) asperges

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Zet een pot op een middelhoog vuur, verwarm hier de olijfolie in
  • Fruit de prei zo’n 5 minuten
  • Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder
  • Giet er de sojaroom bij, roer goed, en laat zo’n 5 minuten pruttelen
  • Duw ondertussen de taartvormpjes in de uitgerolde bladerdeeg, zodat je 4 perfect passende deeglapjes hebt
  • Leg de lapjes deeg in de taartvormpjes
  • Prik er gaatjes in met een vork
  • Verdeel de tofureepjes en het preimengsel over de 4 taartvormpjes
  • Strooi 1 eetlepel paneermeel over elk taartje
  • Bak ze gedurende 15 minuten, tot ze goudbruin zien
  • Serveer de preitaartjes (2 per persoon) met de salade en de asperges
  • Werk de salade af met 1/2 eetlepel walnootolie en 1 eetlepel zonnebloempitten per persoon

Crunchy Leek Tartelettes  Crunchy Leek Tartelettes

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: