Krokante Preitaartjes
Krokante Preitaartjes
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1/2 el olijfolie
- 1 prei, in ringen gesneden
- peper en zout
- kerriepoeder
- 50ml sojaroom
- 1 rol bladerdeeg
- 75g tofureepjes (ik gebruikte Alpro tofureepjes, licht gekruid)
- 4 el paneermeel
- gemengde sla
- 2 el zonnebloempitten
- 1 el walnootolie
- 1 bokaaltje (180g) asperges
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Zet een pot op een middelhoog vuur, verwarm hier de olijfolie in
- Fruit de prei zo’n 5 minuten
- Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder
- Giet er de sojaroom bij, roer goed, en laat zo’n 5 minuten pruttelen
- Duw ondertussen de taartvormpjes in de uitgerolde bladerdeeg, zodat je 4 perfect passende deeglapjes hebt
- Leg de lapjes deeg in de taartvormpjes
- Prik er gaatjes in met een vork
- Verdeel de tofureepjes en het preimengsel over de 4 taartvormpjes
- Strooi 1 eetlepel paneermeel over elk taartje
- Bak ze gedurende 15 minuten, tot ze goudbruin zien
- Serveer de preitaartjes (2 per persoon) met de salade en de asperges
- Werk de salade af met 1/2 eetlepel walnootolie en 1 eetlepel zonnebloempitten per persoon
Leave a Reply