Romige aardappel-preistamppot

Nu en dan eet ik wel eens graag een lekkere ‘stoemp’. Maar zo vaak gebeurt dat hier niet, dat hebben jullie vast al gemerkt. Meestal belandt hier een exotische curry of een lekkere Italiaanse pasta op tafel.

Maar zo’n lekkere stamppot past nu wel bij het weer, en het sfeertje hier in huis. We hebben namelijk gisteren een kat geadopteerd, en willen dus liefst van al nu lekker thuis blijven en knuffelen met onze nieuwe pluizige vriend! Zijn naam is Achille, en hij is de liefste kater die ik al ooit gezien heb! Hij spint ongeveer 24/7 en volgt ons overal waar we gaan. Ik ben al enkele keren bijna over hem gestruikeld, omdat hij maar kopjes blijft geven en gewoon tussen je benen door loopt terwijl je wandelt…

Romige aardappel-preistamppot

Potato - Leek Stew

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 75g linzen, ongekookt (ik gebruikte groene linzen)
  • 700g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 1 el olijfolie
  • 500g prei, in ringen gesneden
  • peper en zout
  • 100ml sojaroom

Werkwijze

  • Breng 2 potten gezouten water aan de kook (een flinke bodem water volstaat, de pot hoeft niet vol te zijn)
  • Voeg, wanneer het water kookt, de aardappelblokjes toe aan de ene pot, en de linzen aan de andere pot
  • Kook de linzen en aardappelen tot deze gaar zijn, zo’n 20 minuten
  • Stoof  intussen de prei in de olijfolie, tot deze begint te krimpen en zacht wordt
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Giet de aardappelen en linzen af, en zet de linzen opzij
  • Pureer de aardappelen met toevoeging van de sojaroom, en breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de aardappelpuree met de prei en de linzen
  • Prak gerust alles samen eenmaal het in je bord ligt, zo hoort dat bij een ‘stoemp’!

Potato - Leek Stew Potato - Leek Stew

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: