Spaghetti met een Prei-roomsausje

Eén dagje sneeuw, en alles verandert in een gigantische ramp. Er waren geen treinen, de bussen hadden meer dan een halfuur vertraging, de filerecords werden verbroken en heel wat mensen geraakten niet op het werk of op school. Hoera, België!

Gelukkig begon de zon te schijnen deze namiddag, waardoor de sneeuw op de wegen grotendeels begon te smelten. Ik was niet veel later thuis dan normaal, en had dus tijd genoeg om heerlijk te koken en weg te dromen over de zomer…

 

Spaghetti met een Prei-roomsausje

Creamy Leek and Mushroom Spaghetti

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 175g spaghetti
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 middelgrote preistengel, in fijne ringen gesneden
  • 125g champignons, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes look, geperst
  • 125ml sojaroom
  • peper en zout
  • een handvol verse basilicum, versnipperd
  • enkele verse basilicumblaadjes ter garnering

 

Werkwijze

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
  • Verhit intussen de olijfolie in een kookpot
  • Roer er de prei en een eetlepel water doorheen. Dek af en laat 5 minuten stoven tot de prei zacht begint te worden
  • Voeg de champignons en de look toe, dek opnieuw af en laat nog zo’n 3 minuten stoven
  • Giet er de sojaroom bij en roer goed
  • Breng op smaak met peper en zout, en roer er de versnipperde basilicum doorheen
  • Serveer de spaghetti met de saus, en garneer met enkele verse basilicumblaadjes

Creamy Leek and Mushroom Spaghetti   Creamy Leek and Mushroom Spaghetti

Bron: recept gebaseerd op BBC Good Food

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: