Kokos – Limoen Cupcakes

Kokos – Limoen Cupcakes

_MG_2429-2

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

  • 125g volkorenbloem
  • 1/2 kl baksoda
  • 1/2 kl bakpoeder
  • een snufje zout
  • 75g geraspte kokosnoot
  • 75ml zonnebloemolie
  • 150g rietsuiker
  • 275ml kokosmelk
  • sap van 1 kleine limoen
  • zeste van 1 kleine limoen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Meng, in een grote kom, de volkorenbloem, de baksoda, het bakpoeder, het zout en de geraspte kokosnoot
  • Klop, in een klein kommetje, de olie en de suiker samen tot de textuur iets lichter wordt
  • Giet het suiker-oliemengsel in de kom met de droge ingrediënten
  • Voeg de limoenzeste, het limoensap, de kokosmelk en de sojamelk toe
  • Roer voorzichtig tot alles vermengd is. Maak je geen zorgen als er nog wat klontertjes inzitten
  • Giet het beslag in 12 cupcakevormpjes
  • Bak de cupcakes zo’n 25 minuten, of tot een tandenstoker schoon uit een cupcake komt als je erin prikt

Coconut - Lime Cupcakes _MG_2429-2

Bron: recept gebaseerd op C&C Cakery

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: