Kokosrotsjes

Kokosrotsjes

Coconut Cookies

Ingrediënten (voor 36 rotsjes)

  • 250g geraspte kokosnoot
  • 150g rietsuiker
  • een snufje zout
  • 1/4 kl bakpoeder
  • 125g margarine, in kleine stukjes gesneden
  • 3 kl eivervanger (bv. Orgran Egg Replacer) + 6 el water
  • 1 kl vanille-extract
  • 180g tarwebloem


Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Zet 50g van de kokos opzij
  • Meng de rest van de kokos met de suiker, het zout en het bakpoeder in een grote kom, en roer goed
  • Voeg de margarine toe, en mix met een elektrische mixer tot er geen klonters meer over blijven
  • Doe ook de eivervanger, het water en het vanille-extract in de kom en mix goed
  • Voeg de bloem toe en mix tot een kruimelig deeg ontstaat
  • Vorm nu balletjes van het deeg. Druk goed aan
  • Rol de balletjes door de kokos die je in het begin opzij gezet hebt
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier, op enkele cm van elkaar
  • Bak tot de koekjes goudbruin kleuren, ongeveer 15 minuten
  • Laat afkoelen

Coconut Cookies Coconut Cookies

Bron: recept gebaseerd op Martha Stewart

1 Comment

  1. Simpele kokosrotsjes – Julienne

    december 20, 2015 at 16:01

    […] maakte eerder al deze kokosrotsjes, maar de ingrediëntenlijst daar was een stuk langer. Deze versie is poepsimpel, al zeg ik het […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: